PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οι συγχωνεύσεις σχολείων στο Δήμο Περιστερίου


Όλη η πρόταση για τη Δυτική Αθήνα

Η τελική πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορά τον Δήμο Περιστερίου, δευτερευόντως τον Δήμο Ιλίου και σε μια περίπτωση τον Δήμο Αιγάλεω.

Δεν προτείνονται συγχωνεύσεις στους Δήμους Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων -Καματερού, Χαϊδαρίου και Αγ. Βαρβάρας.Την πρόταση έδωσε στη δημοσιότητα η συνδικαλιστική παράταξη «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δυτικής Αθήνας»

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ι. ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΑ

• 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( 151 μαθητές) με το 20ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( 140 μαθητές). Έχουν κοινή αυλή

• 9ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( 195 μαθητές,) με το 19ο Γυμνάσιο Περιστερίου (191 μαθητές). Έχουν κοινή αυλή

• 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου (131 μαθητές) με το 11ο Γυμνάσιο Περιστερίου (116 μαθητές). Έχουν κοινή αυλή

• 13ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( 220 μαθητές) με το 18ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( 137 μαθητές). Τα δύο οικόπεδα εφάπτονται και μπορεί να δημιουργηθεί κοινή αυλή.

• 5ο ΓΕΛ (128 μαθητές) με το 12ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ( 112 μαθητές). Έχουν κοινή αυλή.

ΙΙ. ΜΗ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΑ

• 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( 254 μαθητές) με το 4ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( 140 μαθητές). Κοντινά σχολεία, με φθίνουσα πορεία. Θα στεγαστούν στο κτήριο του 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Εκτίμηση αριθμού μαθητών 370.

• 3ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ( 205 μαθητές) με το 4ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ( 190 μαθητές, αλλά συνεχώς μειώνεται. Α΄ τάξη 48 μαθητές ). Εκτίμηση αριθμού μαθητών 360

• ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ( 60 μαθητές) με το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ ( 135 μαθητές). Στην Α τάξη έχουν 40 μαθητές συνολικά. Δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή περιπτώσεις σχολείων της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης ( ΕΠΑΛ – ΣΕΚ ) μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Προτείνεται αργότερα, η ανταλλαγή έδρας μεταξύ του νέου 3ου – 4ου ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με το 1ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ για καλύτερη χωροταξική κατανομή των σχολείων στη πόλη και για να υπάρχει αντιστοιχία με γυμνάσια τροφοδότες.

Τα ιδρυθέντα ΕΕΕΕΚ και ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ προτείνεται να λειτουργήσουν τη νέα σχολική περίοδο αφού βρεθεί κατάλληλος χώρος για να στεγαστούν με απόφαση της ΔΕΠ

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

Ι. ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΑ

• 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ( 188 μαθητές) με το 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ( 146 μαθητές). Έχουν κοινή αυλή. ΙΙ.

ΜΗ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΑ

• 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ( 158 μαθητές) με το 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ( 146 μαθητές) που στεγάζεται σε νοικιαζόμενο ακατάλληλο κτήριο. Το συγχωνευμένο σχολείο προτείνεται να στεγαστεί στο κτήριο του 3ου ΓΕΛ Ιλίου, το οποίο θα μείνει κενό μετά τη συγχώνευσή του με το 4ο ΓΕΛ Ιλίου.

• 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ( 119 μαθητές) με το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ 177 μαθητές). Το συγχωνευμένο σχολείο προτείνεται να στεγαστεί στο κτήριο του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ( 9 τμήματα ) και οι υπόλοιποι μαθητές θα απορροφηθούν από το 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ

• 3ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ (205 μαθητές) με το 4ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ (190 μαθητές). Το συγχωνευμένο σχολείο θα στεγαστεί στο 4ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ γιατί εκεί υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός αιθουσών ( 19 αίθουσες ). Η εκτίμηση για τον αριθμό των μαθητών του νέου σχολείου είναι περίπου 350 μαθητές.”

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

• 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω ( 181 μαθητές) με το 8ο Γυμνάσιο Αιγάλεω ( 180 μαθητές ). Τα σχολεία συστεγάζονται και έχουν κοινή αυλή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment