PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απέκλεισε μαζική νομιμοποίηση


Για το θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες απεργούς πείνας, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες απεργούς πείνας, που φιλοξενούνται στο κτίριο “Υπατία” και εκ των οποίων 14 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σημάδια απόλυτης εξάντλησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε:

«Είναι απολύτως λογικό να ανησυχούμε όλοι, γιατί μην ξεχνάμε ότι στην κοινωνία μας εκείνο που είναι πιο πολύτιμο απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι νόμοι του κράτους. Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα καταρχάς, ούτε μπορεί ούτε προτίθεται να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Δεν το επιτρέπει το νομικό και το ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα στο οποία κινούμεθα».

Ανέφερε ότι «γίνονται προσπάθειες για εξέταση των περιπτώσεων εκείνων ώστε να υπάρξει κάποιος δρόμος που να οδηγήσει στην ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης».

«Θεωρώ, όμως -πρόσθεσε- ότι και οι μετανάστες αλλά και εκείνοι κυρίως που υποστηρίζουν τους μετανάστες και ουσιαστικά οργανώνουν όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει και εκείνοι να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στη ζωή των ανθρώπων που κινδυνεύει».

«Η πολιτεία είναι εδώ, οι νόμοι του κράτους είναι εδώ και θα βρούμε τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε ό,τι μας αφορά», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει όλοι να συνδράμουν ούτως ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Επίσκεψη στην Τουρκία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα, σήμερα και αύριο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας όσον αφορά στην επανεισδοχή, τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ – Τουρκίας , καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με όσα διαδραματίζονται σε χώρες της Β. Αφρικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment