PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία το 2012



Το ΔΝΤ μείωσε δραστικά τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία το 2012, λέγοντας ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης απειλεί να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Το ΔΝΤ μείωσε δραστικά τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία το 2012, λέγοντας ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης απειλεί να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Μόλις πριν από τρεις μήνες, το ΔΝΤ είχε προβλέψει για το 2012 αύξηση κατά 4% στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά την Τρίτη μείωσε το ποσοστό αυτό στο 3,3%. Η εκτίμηση του Ταμείου για την ανάπτυξη ενισχύεται σε 3,9% το 2013.

Ο διεθνής οργανισμός, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι «για το άμεσο μέλλον οι εκτιμήσεις έχουν χειροτερέψει αισθητά».

Όπως αναφέρεται, η βασική απειλή για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας είναι η κρίση χρέους της ευρωζώνης που δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η οικονομία των 17 χωρών-μελών που χρησιμοποιούν το ευρώ θα συρρικνωθεί κατά 0,5% φέτος, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Σεπτεμβρίου που έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 1,1%.

Ωστόσο ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέρ Μπλανσάρ, τόνισε ότι εάν τα οικονομικά της Ευρώπης επιδεινωθούν «η παγκόσμια οικονομία μπορεί να οδηγηθεί σε άλλη μια ύφεση».

Το ΔΝΤ εκτίμησε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα ανέλθει σε 8,2% φέτος αισθητά μειωμένη από το 9% που είχε προβλεφθεί νωρίτερα. Το Ταμείο μείωσε επίσης την πρόβλεψη του για το ποσοστό ανάπτυξης της Ινδίας, που θα υποχωρήσει κατά 0,5%, στο 7% και έριξε την Ιαπωνία από το 2,3 στο 1,7%. Όπως αναφέρθηκε η ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική θα βελτιωθεί, κυρίως μετά την λήξη του 9μηνου εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη.

Το ΔΝΤ διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη του για ανάπτυξη 1,8% στις ΗΠΑ, που είναι και η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, αλλά ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και άλλες αναπτυγμένες οικονομίες δεν θα αποφύγουν τη ζημία εάν η ευρωπαϊκή κρίση ενταθεί, όπως για παράδειγμα εάν η Ελλάδα δηλώσει αδυναμία εκπλήρωσης των διεθνών οικονομικών υποχρεώσεων της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment