PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οι πρότυπες δομές υγείας και πρόληψης συνεχίζουν να παράγουν έργο στο Περιστέρι


Την καθημερινή ανάγκη για πλήρη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τονίζει ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου είναι μια πρότυπη δημοτική δομή που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό συστήνονται οι απαιτούμενες εκάστοτε προληπτικές εξετάσεις.

Παράλληλα συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο εξυπηρετεί δωρεάν τους ανασφάλιστους και ανήμπορους πολίτες, το οποίο και περιλαμβάνει Παθολογικό, Πνευμονολογικό, Παιδιατρικό, Γαστρεντερολογικό, Καρδιολογικό, Ουρολογικό, Δερματολογικό, Αγγειοχειρουργικό, Παιδοχειρουργικό, Οδοντιατρικό και Οδοντοτεχνικό τμήμα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο δημιουργήθηκε εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όταν άρχισαν να αναδεικνύονται και προβλήματα αντιμετώπισης της Υγειας των πολιτων, αφού ακόμη και πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούσαν να δώσουν τη συμμετοχή για να κάνουν τις εξετάσεις που είχαν ανάγκη.

Μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο Υγείας του δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγο κ. Γιώργο Μπεκιάρη, ο οποίος μας ανέφερε:

«Στην πόλη μας εφαρμόζεται και μια πολύπλευρα εκτεταμένη Κοινωνική Πολιτική και πολλές στοχευμένες δράσεις πρόληψης και προαγωγής Υγείας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα του δημάρχου μας, Ανδρέα Παχατουρίδη. Δια του ιατρείου καθιερώσαμε τρόπους με τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους ΔΩΡΕΑΝ και να προμηθεύονται και τα φαρμακα τους ΔΩΡΕΑΝ σε συνεργασια με το Κοινωνικο Φαρμακειο. Για ανθρώπους ειδικών ομάδων, όπως είναι τα μέλη των ΚΕΦΙ (ΚΑΠΗ) έχουμε καταφέρει περισσότερες διευκολύνσεις για εξετάσεις και νοσηλείες, που συμπεριλαμβάνουν και ελέγχους ακουστικής ικανότητας. Ας μη ξεχνάμε πως στην πλειονότητα τους, δεν πήραν τη σύνταξη μετά από μια εργασία σε ένα γραφείο, αλλά εργαζόμενοι επι δεκαετίες σε οικοδομές και εργοστάσια με δύσκολες συνθήκες.

Όσοι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγειας ειδοποιούνται για το πότε πρέπει να κάνουν κάποια εξέταση, ενώ παράλληλα διενεργούνται εξετάσεις πρόληψης για Καρδιοπάθειες, διάφορες μορφές Καρκίνου, Ανευρυσμάτων αγγείων, Άνοιας, Νόσου Parkinson, Μελανώματος, Σκλήρυνσης κατά πλάκας. Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους αντιμετώπισης της άνοιας. Χρησιμοποιήσαμε επιτυχώς ακόμη και τη Μουσικοθεραπεία.

Ο κ. Μπεκιάρης είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με την παράταξη του Ανδρέα Παχατουρίδη.

Τα δύο χρόνια της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού βοηθήσαμε με κάθε τρόπο όλους τους πολίτες. Για το πρόβλημα της πανδημίας με παρεμβάσεις του Δημάρχου μας, Ανδρέα Παχατουρίδη, καταφέραμε να λειτουργήσουν στο Περιστέρι 13 εμβολιαστικά ιατρεία στα Κέντρα Υγείας της πόλης μας και το ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο. Δημιουργήθηκε ένα δίκτυο κάλυψης στο κέντρο και στις γειτονιές, παρέχοντας στους πολίτες ένα χρήσιμο αντίμετρο, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι άνετα εξυπηρετήθηκαν οι Περιστεριώτες και όχι μόνο.

Ενεργούμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, και έτσι θα συνεχίσουμε, με τον Ανδρέα Παχατουρίδη, όπως μας ξέρει ο κόσμος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment