Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οι πρώτες λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες – Έως και 50% φθηνότερα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Οι πρώτες λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες είναι γεγονός!

Οι πρώτες λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες είναι γεγονός! Στην Πρέβεζα άνοιξαν τις πύλες τους πριν λίγες μέρες οι Farmer’s Market, που πωλούν από νωπά κηπευτικά μέχρι τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα σε τιμές ευκαιρίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι τιμές είναι έως και 50% πιο χαμηλές από τα σούπερ μάρκετ, ενώ όπως και οι λαϊκές αγορές οι Farmer’s Market, πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα.

Οι περίπου 1.800 καταναλωτές, που επισκέπτονται την συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ ευχαριστημένοι, αφού έχουν την δυνατότητα να βρουν ντομάτες προς 0,60 ευρώ (έναντι 1,30 ευρώ το κιλό που κοστίζουν στα σούπερ μάρκετ), μελιτζάνες και πιπεριές με 0,40 ευρώ, την ώρα που στα σούπερ μάρκετ κοστίζουν 0,80 και 0,90 ευρώ το κιλό αντίστοιχα.

Ακόμα και το τυποποιημένο λάδι το προμηθεύονται απευθείας από τον παραγωγό με 3,5 ευρώ, την ώρα που στα καταστήματα κοστίζει 6 ευρώ!

Η βασική διαφορά των Farmer’s Market από τις λαϊκές αγορές είναι πώς εκεί δραστηριοποιούνται μόνο παραγωγοί και συνεταιρισμοί, όχι έμποροι.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment