PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι πλούσιοι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στη Γερμανία



Τα χρήματά τους σε ακίνητα επενδύουν στη Γερμανία Έλληνες, Ισπανοί και Πολωνοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel».

Τα χρήματά τους σε ακίνητα επενδύουν στη Γερμανία Έλληνες, Ισπανοί και Πολωνοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αγοραστές πληρώνουν πολλές φορές τοις μετρητοίς, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι το ένα τρίτο των αγοραστών γης, μονοκατοικιών και διαμερισμάτων στη Γερμανία προέρχεται πλέον από το εξωτερικό.

«Οι Έλληνες αγοράζουν μόνο από ιδιώτες» ανέφερε, σύμφωνα με το περιοδικό, διαφήμιση μεσιτικού γραφείου σε περιοχή κοντά στο Αμβούργο και έκανε λόγο για «εγγυημένη διακριτικότητα», ενώ σε άλλη καταχώρηση μεσίτης διαφήμιζε «πώς θα σώσετε τα χρήματά σας από τον Γκάουκ, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους άλλους μαφιόζους».

Το «Spiegel» επισημαίνει ότι η προτίμηση των επενδυτών στις γερμανικές πόλεις οφείλεται και στο γεγονός ότι π.χ. στο Βερολίνο οι τιμές των ακινήτων κυμαίνονται στα 1.400 – 1.500 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τις τιμές στο Παρίσι, το Μιλάνο ή την Μπολόνια, ενώ διευκρινίζει ότι «δεν είναι μόνο οι πλούσιοι Έλληνες που αγοράζουν στο Βερολίνο, αλλά και πολλοί οικογενειάρχες, οι οποίοι θέλουν να εξασφαλίσουν ένα διαμέρισμα για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε μια πόλη όπου σημειώνεται έκρηξη στην αγορά ακινήτων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Leave a Comment