PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 9/9


Με μία καταιγίδα από νέες ταινίες κάνει το ντεμπούτο της και η δεύτερη κινηματογραφική εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, έξι τον αριθμό και τέσσερις κλασικές επανεκδόσεις.

Μαύρη κωμωδία από τη Δανία, ουκρανικό δράμα, γαλλική ρομαντική κομεντί, «λογοτεχνική» δραμεντί, περιπέτεια φαντασίας, εξαιρετικές επανεκδόσεις και γνωριμία με νέο υπερήρωα της Marvel συναντούν οι σινεφίλ.

«Οι Εκκεντρικοί»

Περιπέτεια, δανέζικης παραγωγής του 2020. Ένας βετεράνος μισθοφόρος του Αφγανιστάν, επιστρέφει στη Δανία όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε δυστύχημα του μετρό, μετά από αρκετές συμπτώσεις. Προσπαθώντας να τα βρει με την αποξενωμένη κόρη του, θα δεχτεί την επίσκεψη τριών παράξενων αγνώστων, οι οποίοι θα τον πείσουν πως το ατύχημα στο τρένο ήταν στην πραγματικότητα βομβιστική ενέργεια. Η εκδίκηση θα γίνει εμμονή στον βετεράνο και η τρέλα της βίας ξεσπά…

Σκηνοθεσία: Άντερς Τόμας Γιένσεν
Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Νικολάι Λίε Κάας, Αντρέα Χάικ Γκάντερμπεργκ, Λαρς Μπρίγκμαν, Νίκολας Μπρο

«Best Sellers»

Δραματική κομεντί, αμερικάνικης και καναδικής παραγωγής του 2021. Ένας γκρινιάρης, αλλόκοτος και συνταξιούχος συγγραφέας συμμετέχει με μεγάλη απροθυμία σε μία τελευταία περιοδεία βιβλίου στις ΗΠΑ, προκειμένου να βοηθήσει έναν μικρό εκδοτικό οίκο.

Σκηνοθεσία: Λίνα Ρέσλερ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Ομπρεϊ Πλάζα, Σκοτ Σπίντμαν, Έλεν Γουόνγκ

«Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2021. Ο νεαρός Σανγκ-Τσι ζει στο Σαν Φρανσίσκο και δουλεύει σαν παρκαδόρος, μέχρι που μία ομάδα εκτελεστών του κλέβει το μενταγιόν που του είχε δώσει η μητέρα του όταν ήταν μικρός. Παρέα με την φίλη του Κέιτι, ξεκινάει ένα ταξίδι μέχρι το Μακάου για να προειδοποιήσει τη αδελφή του Ξιαλίνγκ για τον κίνδυνο που πρόκειται να βρει και την ίδια. Ο Σανγκ-Τσι, που έχει πια μπλέξει στα δίχτυα της μυστηριώδους και επικίνδυνης κλίκας των Δέκα Δαχτυλιδιών με επικεφαλής τον αποξενωμένο πατέρα του, καλείται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του.

Σκηνοθεσία: Ντάστιν Ντάνιελ Κρέιτον
Πρωταγωνιστούν: Σίμου Λιου, Οκουαφίνα, Τόνι Λιουνγκ, Φάλα Τσεν, Φλοριάν Μοντεάνου, Μπέν Κίνγκσλεϊ

«Ο Πράσινος Ιππότης»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2020. Η ιστορία του Σερ Γκάουεν ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου ο οποίος είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον Πράσινο Ιππότη, ένα τεράστιο πλάσμα με πράσινο δέρμα που δοκιμάζει την δύναμη και την αποφασιστικότητα των γενναίων ανδρών. Ο Σερ Γκάουεν θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, κλέφτες και δολοπλόκους σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την ύπαρξή του και θα αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειάς του και του βασιλείου του…

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι
Πρωταγωνιστούν: Ντεβ Πατέλ, Αλίσια Βικάντερ, Τζοελ Έτζερτον, Σον Χάρις, Μπάρι Κέογκαν

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

«Ταξίδι στην Κριμαία» Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Ουκρανού Ναριμάν Αλίεβ, ο Μουσταφά, έχοντας χάσει τον μεγάλο του γιο στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αποφασίζει να πάρει το σώμα του παιδιού του και να το θάψει στον τόπο που γεννήθηκε, την Κριμαία. Έχοντας πλάι του τον νεότερο γιο του, ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι που θα σημαδέψει τη μεταξύ τους σχέση.

«Αυτά που λέμε και αυτά που κάνουμε» Ρομαντική κομεντί, γαλλικής προέλευσης, με σαφή αναφορά στην πολυπλοκότητα του έρωτα. Ένα αγαπημένο ζευγάρι, ο Φρανσουά και η Νταφνέ, περιμένουν το πρώτο τους παιδί, αλλά πριν από αυτό, αναμένουν την επίσκεψη του Μαξίμ, ξαδέλφου του Φρανσουά. Όμως, ο οικοδεσπότης θα πρέπει να επιστρέψει εσπευσμένα πίσω στην πόλη, για καλύψει έναν συνάδελφό του που αρρώστησε, και η Νταφνέ θα αναλάβει εκείνη την φιλοξενία του Μαξίμ, μέχρις ότου ο Φρανσουά επιστρέψει. Οι δυο τους δεν έχουν γνωριστεί ξανά, αλλά στην διάρκεια των λίγων ημερών που θα περάσουν μαζί, θα ανοίξουν την καρδιά τους ο ένας στον άλλο και θα αφηγηθούν παλιές ιστορίες ερωτικής απογοήτευσης ή ευτυχίας, σαν να γνωρίζονταν από παλιά. Κι αυτές οι ιστορίες θα τους φέρουν ακόμη πιο κοντά, ίσως μάλιστα λίγο πιο κοντά απ’ όσο θα έπρεπε.

Προβάλλονται οι επανεκδόσεις:

Η Τροτέζα Τρία χρόνια μετά την «Γκαρσονιέρα» (1960), ο Μπίλι Γουάιλντερ ξανασυναντά τους Σίρλεϊ ΜακΛέιν και Τζακ Λέμον στη διασκευή ενός θεατρικού του Αλεξάντρ Μπρεφόρ, το οποίο προβάλλεται σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Ένας καλόκαρδος Παριζιάνος, πρώην αστυνομικός, ερωτεύεται μια πόρνη και προσπαθεί να τη βγάλει από αυτήν τη ζωή, υποδυόμενος έναν πλούσιο λόρδο που πληρώνει για όλο τον χρόνο της. Απολαυστική κωμωδία γεμάτη ίντριγκες, ανατροπές και ξεκαρδιστικές ατάκες, βραβευμένη με Όσκαρ μουσικής (Αντρέ Πρεβέν) και Χρυσή Σφαίρα γυναικείας ερμηνείας.

Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου Στο μοντέρνο ερωτικό παραμύθι του Ισπανού Χούλιο Μέντεμ, το οποίο επιστρέφει σε επανέκδοση, η Άνα και ο Ότο γνωρίζονται σε ηλικία οκτώ ετών. Είναι η αρχή μιας μοναδικής ερωτικής ιστορίας, η οποία στην πορεία της θα κάνει διάφορους κύκλους, για να κλείσει 17 χρόνια αργότερα στη Φινλανδία, κοντά στον αρκτικό κύκλο, πρωταγωνιστούν οι Φέλε Μαρτίνεζ, Νάγουα Νίμρι, Νάντσο Νόβο, Βίκτορ Ολιβέιρα, Κριστέλ Ντίαζ.

Μη Ζητάς Ανθρώπινη Αγάπη Η ιστορία του πιστού σκύλου Μπιμ, ο οποίος ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια στην προσπάθεια να ξαναβρεί τον ιδιοκτήτη του, όταν εκείνος μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αποτελεί μια από τις συγκινητικότερες και διασημότερες ολόκληρου του σοβιετικού σινεμά. Η διασκευή του αγαπημένου μυθιστορήματος από τον σκηνοθέτη Στάνισλαβ Ροστρόσφκι, η οποία, το 1979, ήταν υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, προβάλλεται σε επανέκδοση.

Η Επαφή Η μοναδική αγγλόφωνη ταινία (1971) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ένας Αμερικάνος αρχαιολόγος μπαίνει ανάμεσα σε ένα τυπικό ζευγάρι στη Σουηδία -εκείνη νοικοκυρά αυτός γιατρός, με τρία παιδιά- και αναστατώνει την ήσυχη ζωή τους. Σχεδόν ξεχασμένο δράμα του μεγάλου Σουηδού δημιουργού, που έχει όμως την αξία του, καθώς με τη διεισδυτική του ματιά, ο Μπέργκμαν αποτυπώνει, όπως μόνο αυτός μπορεί, τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον θάνατο και τα άγχη της ζωής. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Έλιοτ Γκουλντ, Μπίμπι Άντερσον και Μαξ Φον Σίντοφ, θα προβληθεί σε νέες ψηφιακές κόπιες.

 

Δείτε τι παίζεται στους θερινούς στα Δυτικά την εβδομάδα 9/9-15/9
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment