PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 16/11


Επτά νέες ταινίες βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ανάμεσα στις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι το τελευταίο φιλμ του πολυβραβευμένου Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Έντα «Το Τέρας», το πολυαναμενόμενο και πετυχημένο φραντσάιζ «The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών». Ανάμεσά τους ένα γαλλικό αντιπολεμικό δράμα, δύο ντοκιμαντέρ με το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, ένα αμερικάνικο αισθηματικό δράμα και η επανεμφάνιση, έπειτα από 14 χρόνια, του Περικλή Χούρσογλου.

«Το Τέρας»

Δράμα μυστηρίου, ιαπωνικής παραγωγής του 2023. Όταν ο μικρός της γιος Μινάτο αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα, η μητέρα του νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ανακαλύπτοντας ότι ένας δάσκαλος είναι υπεύθυνος, απαιτεί από το σχολείο να μάθει τι συμβαίνει. Καθώς όμως η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια της μητέρας, της δασκάλας και του παιδιού, η αλήθεια αναδεικνύεται σταδιακά.

Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε Έντα
Πρωταγωνιστούν: Σακούρα Άντο, Εϊτά Ναγκαγιάμα, Σόγια Κουροκάβα, Χινάτα Χιράτζι

«Ο Πατέρας του Στρατιώτη»

Πολεμικό δράμα, γαλλικής και σενεγαλέζικης παραγωγής του 2023. Γαλλική αποικία Σενεγάλης 1917. Ο Μπακαρί κατατάσσεται στον στρατό μετά την υποχρεωτική στράτευση του 17χρονου γιου του, Τιερνό, για να μείνει δίπλα του. Μαζί, πατέρας και γιος πρέπει να πολεμήσουν στο μέτωπο της Γαλλίας, μιας χώρας που δεν γνωρίζουν καν, αλλά ο Τιερνό είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για αυτή. Έτσι ο Μπακαρί ξεκινά έναν αγώνα ως την κόλαση για να σώσει τον γιο του.

Σκηνοθεσία: Ματιέ Βαντεπιέ
Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Αλασάν Σάι, Φρανσουά Σατό, Λέα Καρνέ

«May December»

Αισθηματικό δράμα, αμερικάνικης παραγωγής του 2023. Χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι και του 13χρονου Τζος, το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ, μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι. Όσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Πόρτμαν, Τσαρλς Μέλτον, Τζόσελιν Σέλφο

«Τέσσερις Κόρες»

Δραματικό ντοκιμαντέρ, τυνησιακής και γαλλικής παραγωγής του 2023. Η Τυνήσια Όλφα Χαμρουνί είναι μητέρα τεσσάρων κοριτσιών. Μια μέρα, οι δύο μεγαλύτερες κόρες της φεύγουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Σκηνοθεσία: Καουτέρ Μπεν Χανιά
Πρωταγωνιστούν: Χιντ Σάμπρι, Νουρ Καρούι, Όλφα Χαμρούνι

«Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία»

Ντοκιμαντέρ, αμερικάνικης παραγωγής του 2022. Ο αγώνας της ακτιβίστριας και διάσημης φωτογράφου Ναν Γκόλντιν ενάντια στην οικογένεια Σάκλερ, τη φαρμακευτική δυναστεία που ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τον απίστευτο αριθμό θανάτων από συνταγογραφημένα σκευάσματα οπιοειδών.

Σκηνοθεσία: Λόρα Πόιτρας

«The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2023. Η Λούσι είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως, ο Κοριολάνους Σνόυ, ως μέντορας της, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Τομ Μπλάιθ, Χάντερ Σέιφερ, Πίτερ Ντίγκλαντζ, Βαϊόλα Ντέιβις

«Εξέλιξη»

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2023. Σκηνοθέτης και καθηγητής στη Σχολή Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος προάγεται στην ανώτατη διδακτική βαθμίδα. Ταξιδεύοντας στο πανεπιστήμιο με το βραδινό τρένο για να ορκιστεί, παίρνει μαζί του και τον πατέρα του Αντρίκο.

Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου
Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Ναζίρης, Ελένη Γερασιμίδου, Βασίλης Κολοβός

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 16/11-22/11
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment