PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/12


Επτά νέες ταινίες, μπαίνοντας σιγά σιγά στη χριστουγεννιάτικη περίοδο, θα βρεθούν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα είναι το πολυαναμενόμενο σίκουελ του Avatar από τον Τζέιμς Κάμερον, η κινηματογραφική μεταφορά της Μήδειας του Ευριπίδη από τον Δημήτρη Αθανίτη, το δράμα «Νυχτερινοί Επισκέπτες» με την Σαρλότ Γκενσμπούρ, το καυστικό «Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους» και το ιδιόρρυθμο θρίλερ από τον Μπερτράν Μπονελό, Zombi Child.

«Avatar: The Way of Water»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2022. Ο Τζέικ Σάλι ζει με την νέα του οικογένεια στον πλανήτη Πανδώρα, όταν μία απειλή από το παρελθόν επιστρέφει για να αποτελειώσει ό,τι ξεκίνησε κάποτε. Ο Τζέικ τώρα πρέπει να συνεργαστεί με τον στρατό του Ναβί για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να προστατέψουν τον πλανήτη τους.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον
Πρωταγωνιστούν: Ζόι Σαλντάνα, Σαμ Γουόρθινγκτον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Στίβεν Λανγκ

«Νυχτερινοί Επισκέπτες»

Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής 2022. Γαλλία, 1981, την ιστορική βραδιά της εκλογικής νίκης του Φρανσουά Μιτεράν. Ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους πανηγυρίζοντας, καθώς πνέει ένας άνεμος αλλαγής και ελπίδας. Η Ελιζαμπέτ, όμως, δεν μπορεί να συμμεριστεί το κλίμα χαράς και ευφορίας. Ο γάμος της έχει λήξει άδοξα και πρέπει να βρει τρόπο να συντηρήσει μόνη της τα δύο της παιδιά. Η δουλειά που πιάνει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και η γνωριμία της με μια βασανισμένη έφηβη, την οποία προσκαλεί να μείνει με την οικογένειά της, θα αλλάξουν σταδιακά την οπτική και τη στάση της.

Σκηνοθεσία: Μικαέλ Ερς
Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκενσμπούρ, Νοέ Αμπιτά, Εμανουέλ Μπεάρ

«Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους»

Δραματική κομεντί, γερμανικής και γαλλικής παραγωγής του 2022. Ο γιος μιας τουρκικής καταγωγής γυναίκας, βρίσκεται φυλακισμένος στο Γκουαντάναμο. Τότε, η ιδιοσυγκρασιακή μητέρα του αποφασίζει να βάλει τα δυνατά της για να τον απελευθερώσει, αδιαφορώντας για το κόστος, έχοντας στο πλευρό της έναν πιστό δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Ντρέσεν
Πρωταγωνιστούν: Μελτέμ Καπτάν, Αλεξάντερ Σιρ, Τσάρλι Χούμπνερ, Μεχμέτ Γιλμάζ, Σεβντά Πολάτ

«Delicieux: Το Πρώτο Εστιατόριο»

Ιστορικό δράμα, γαλλικής παραγωγής του 2021. Στη Γαλλία του 1789, όταν ο μάγειρας Μανσερόν σερβίρει ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του εμπνεύσεως σε ένα δείπνο, που παραθέτει ο Δούκας του Σαμφόρ, απολύεται. Ο πληγωμένος Μανσερόν απαρνιέται το πάθος του και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Όταν καταφτάνει μια μυστηριώδης γυναίκα και προτείνει να γίνει μαθητευόμενή του, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του πρώτου εστιατορίου.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Μπεσνάρ
Πρωταγωνιστούν: Γκρέγκορι Γκαντεμπουά, Ιζαμπέλ Καρέ, Μπέντζαμιν Λαβερνέ, Λορέντζο Λαφέμπρ

«Χειροπαλαιστής»

Δραματοποιημένο ντοκιμανέρ, ελληνικής παραγωγής του 2022. Ο Παναγιώτης, ένας χειροπαλαιστής που ζει στην επαρχία, δεν αντέχει άλλο τη νοοτροπία της μικρής κοινωνίας και μετακομίζει στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το άθλημα της χειροπάλης. Εκεί, οι επιλογές του θα τον φέρουν αντιμέτωπο σ’ έναν αγώνα «μπρα ντε φερ» με τον πιο δύσκολο αντίπαλό του: τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης
Πρωταγωνιστούν: Πάνος Γούσης, Στεφανία Καλομοίρη

«Μήδεια»

Κινηματογραφική διασκευή του κλασικού αρχαίου δράματος του Ευριπίδη, ελληνικής παραγωγής του 2022. Η Μήδεια και ο Ιάσων με τα δύο παιδιά τους, είναι τώρα πρόσφυγες στην Κόρινθο. Ο Ιάσων τους εγκαταλείπει για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα. Μετά από αυτό, η Μήδεια διατάζεται να φύγει αμέσως, μαζί με τα παιδιά της, επί ποινή θανάτου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης
Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Καζάζου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κώστας Καζανάς, Λευτέρης Τσάτσης

«Zombi Child»

Φαντασίας, γαλλικής παραγωγής του 2019. Αϊτή, 1962. Ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς μόνο για να βρεθεί σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων. Μισό αιώνα μετά, σε ένα έγκριτο σχολείο του Παρισιού, η εγγονή του ομολογεί ένα παλιό οικογενειακό μυστικό στις νέες φίλες της, χωρίς να υπολογίζει τα όσα αδιανόητα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μπονελό
Πρωταγωνιστούν: Λουίζ Λαμπέκ, Βισλάντα Λουιμάτ, Παλόμα Βοτιέ

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 15/12-21/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment