PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 13/8


Τέσσερις νέες ταινίες, μια κινουμένων σχεδίων και τρεις επανεκδόσεις, θα συντροφεύσουν τους σινεφίλ τον Δεκαπενταύγουστο.

Ρομαντικό δράμα, ισπανική δραμεντί, αληθινή ιστορία με φόντο το Brexit, θρίλερ απρόβλεπτης πλοκής και ανατροπών, κλασικό γουέστερν, έπος φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν και ριζοσπαστικό υπαρξιακό δράμα.

 

«Εμείς οι Δύο»

Ρομαντικό δράμα, γαλλο-λουξεμβουργικής παραγωγής του 2019. Δύο ερωτευμένες γυναίκες που κρύβουν για χρόνια τη σχέση τους, παρότι κατοικούν σε διπλανά διαμερίσματα, αποφασίζουν να μετακομίσουν, ώστε να ζήσουν μαζί. Τότε όμως ένα απροσδόκητο συμβάν τινάζει στον αέρα τα σχέδιά τους προκαλώντας τη λήψη δραστικών αποφάσεων.

Σκηνοθεσία: Φίλιπο Μενεγκέτι
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Σούκοβα, Μαρτίν Σεβαλιέ και Λεά Ντρικέ

 

«Η Παρθένος του Αυγούστου»

Δραματική, ισπανικής παραγωγής του 2019. Λίγο προτού κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, η Εύα προτιμά να παραμείνει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου. Eνα διεισδυτικό οδοιπορικό που αιχμαλωτίζει τις φευγαλέες και ανεπαίσθητες στιγμές, απαλύνοντας την ανασφάλεια και τον φόβο που γεννά το πέρασμα του χρόνου. Ένα ράθυμο καλοκαιρινό παραμύθι που παρασύρει στον πολύχρωμο ρυθμό του.

Σκηνοθεσία: Χόνας Τρουέμπα
Πρωταγωνιστούν: Ιτσάσο Αράνα, Βίτο Σαντζ και Ισαμπέλ Στοφέλ

 

«Γάτα στον Τοίχο»

Δραματική, βουλγαρο-αγγλο-γαλλικής παραγωγής του 2019. Στο σύγχρονο Λονδίνο, μια βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα δουλεύει όλη μέρα για να συντηρήσει την οικογένειά της, με την οποία ζει στο μικρό διαμέρισμα μιας πολυπολιτισμικής πολυκατοικίας. Οι ένοικοι θα κληθούν να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας όταν οι αταξίες μιας γάτας κάνουν τις ζωές τους άνω κάτω.

Σκηνοθεσία: Βέσελα Καζάκοβα και Μίνα Μιλέβα
Πρωταγωνιστούν: Ιρίνα Ατανάσοβα, Άνγκελ Γκένοβ και Ορλίν Αρσένοβ

 

«Οι Δολοφόνοι του Γκόγια»

Θρίλερ, ισπανικής παραγωγής του 2019. Ένας μυστηριώδης κατά συρροή δολοφόνος κάνει την εμφάνισή του και τρομοκρατεί τους πλούσιους κατοίκους γνωστής συνοικίας της Μαδρίτης, βάζοντας στόχο πλούσιους συλλέκτες τέχνης και αντικών. Κοινό χαρακτηριστικό των φόνων είναι η τοποθέτηση των θυμάτων με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν μια διάσημη σειρά έργων τέχνης του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Φρανθίσκο Γκόγια, έργων που εικάζεται ότι σατιρίζουν την ανηθικότητα της τότε ισπανικής κοινωνίας.

Σκηνοθεσία: Γκεράρντο Χερέρο
Πρωταγωνιστούν: Μαριμπέλ Βερντού, Ρομπέρτο Άλαμο, Άουρα Γαρίδο και Ντανιέλ Γκράο

 

«Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία»

Κινούμενα σχέδια, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Η Πόπη και ο Κλωνάρης συνειδητοποιούν πως υπάρχουν κι άλλοι Ευχούληδες που ανήκουν σε μουσικές φυλές όταν καλούνται να προστατεύσουν τη δική τους ποπ ταυτότητα απέναντι στην επέλαση της ροκ βασίλισσας Μπαρμπ, που απειλεί να τους κατακτήσει.

Σκηνοθεσία: Γουόλτ Ντορν

 

Προβάλλονται ακόμη οι επανεκδόσεις:

«Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές»

Ένα από τα κλασικά γουέστερν αριστουργήματα του 1952, η ταινία που λειτουργεί ως αναφορά στην «μόνος εναντίον όλων» ηθική των κινηματογραφικών ηρώων, το Όσκαρ του Γκάρι Κούπερ, το ντεμπούτο της Γκρέις Κέλι, σε σκηνοθεσία Φρεντ Τσίνεμαν. Ο σερίφης μίας πόλης της Άγριας Δύσης μόλις παντρεύτηκε και ετοιμάζεται να φύγει για το γαμήλιο ταξίδι, όταν λαμβάνει ένα τηλεγράφημα: ο αρχηγός μίας συμμορίας που είχε στείλει στη φυλακή, έρχεται για να πάρει την εκδίκησή του, μαζί με τους συντρόφους του. Καταφθάνουν με το τρένο των 12.00. Όσο όλη η πόλη οχυρώνεται, ο σερίφης πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση: θα φύγει στο προγραμματισμένο ταξίδι του, ή θα μείνει να αντιμετωπίσει τη συμμορία; Και ποιος θα σταθεί δίπλα του να τον βοηθήσει;

«Inception»

Δέκα χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το έπος φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν ξανά στις αίθουσες. Σ’ έναν κόσμο όπου η τεχνολογία υφίσταται μόνο για να είναι δυνατή η παρέμβαση στα ανθρώπινα όνειρα, ένας ικανός «διαρρήκτης ονείρων» (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) έχει μια τελευταία ευκαιρία για συγχώρεση, ν’ αναλάβει τη δυσκολότερη δουλειά που του έχουν προτείνει ως τώρα!

«Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια»

Μία από τις πιο προσωπικές ταινίες του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ του 1978, ένα ριζοσπαστικό υπαρξιακό δράμα, γυρισμένο 4 μήνες μετά την αυτοκτονία του εραστή του, ως μία σπαραχτική κινηματογραφική κατάθεση μεταμέλειας. Φρανκφούρτη. Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα. Όταν συναντά, όμως, την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή.

 

Δείτε τι παίζεται στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 13/8-19/8
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment