PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες και δομές φιλοξενίας


Κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες και δομές φιλοξενίας. Το πρώτο κρούσμα ασθενούς με κορωνοϊό μέσα σε καταυλισμό Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου διαγνώσθηκε χθες στη Χίο.

Πρόκειται για έναν 35χρονο μετανάστη από την Υεμένη, που ζει στη Χίο από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο οποίος διέμενε στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, σε στεγασμένο χώρο μαζί με ακόμα 30 άτομα. Ήδη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου για νοσηλεία ενώ ιχνηλατούνται και απομονώνονται σε δομή καραντίνας οι επαφές του.

Ακόμη, συναγερμός έχει σημάνει σε δομή ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που στεγάζεται σε ξενοδοχείο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνoϊού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές, αλλά και η αστυνομία που κλήθηκε να περιφρουρήσει την απαγόρευση εισόδου και εξόδου στον χώρο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του ιού.

Επίσης, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας από τους 55 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν χθες στη παραλία των Μυστεγνών της ανατολικής Λέσβου. Στο σύνολό τους, οι νεοαφιχθέντες έχουν τεθεί σε απομόνωση στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ, ενώ από τον ΕΟΔΥ ελήφθησαν δείγματα από όλους.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την εμφάνιση της νόσου μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά 48 άτομα. Από αυτά, 28 διαγνώσθηκαν μεταξύ των νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών, ενώ οι υπόλοιποι 20 είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, εκ των οποίων οι δύο κατέληξαν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment