PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οι μνηστήρες για το 33% του ΟΠΑΠ


Η Emma Delta και η Third Point LLC είναι οι δύο κοινοπραξίες που κατέθεσαν χθες σε σφραγισμένους φακέλους τις δεσμευτικές τους οικονομικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Η Emma Delta και η Third Point LLC είναι οι δύο κοινοπραξίες που κατέθεσαν χθες σε σφραγισμένους φακέλους τις δεσμευτικές τους οικονομικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Με βάση τη διαδικασία που ακολουθείται, οι σύμβουλοι της αποκρατικοποίησης (Deutsche Bank AG London και Εθνική Τράπεζα) θα σφραγίσουν τις προσφορές στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προσδοκά από την πώληση του ΟΠΑΠ σχεδόν το 50% των προβλεπόμενων συνολικών εισπράξεων από την υλοποίηση του εφετινού προγράμματος, ύψους 2 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, από την πώληση του ΟΠΑΠ η κυβέρνηση αναμένει εισπράξεις μεταξύ 700 εκατ. ευρώ και ενός δισ. ευρώ, με βάση το αναθεωρημένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εστάλη στην τρόικα. Περίπου άλλα τόσα αναμένονται από τις διαγωνιστικές διαδικασίες των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, για τις οποίες, όπως διευκρίνιζε το ΤΑΙΠΕΔ, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Ενισχυτικά, ωστόσο, στον στόχο δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και η επιτάχυνση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και λιμένων.

Το fund Emma Delta Ltd διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

Το Third Point αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ, με υπό διαχείριση πάγια ύψους 10,1 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2012, και έγινε γνωστό μετά την τοποθέτησή του σε ελληνικά ομόλογα τον καιρό της κρίσης, αποκομίζοντας κέρδη της τάξεως των 500 εκατ. δολαρίων. Συμμετέχει, δε, σε εταιρείες όπως η Yahoo, η Apple Inc και η Murphy Oil Corp.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Leave a Comment