PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου μιλούν στη ΝΕΤ


Για τη συμμετοχή τους στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος «F1 in schools».

Για τη διάκρισή της στην τελική φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος «F1 in Schools» (Formula 1 στα σχολεία), στον οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση Πανελλαδικά και το δικαίωμα να εκπροσωπήσει το σχολείο της και τη χώρα μας στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο στο μακρινό ABU DHABI με το λογότυπο του Δήμου Περιστερίου, μίλησε η GFP (Ground Force Project) η ομάδα των μαθητών των εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου στον Γιάννη Ριζόπουλο υπεύθυνο στη στήλη «Τechnoλογείν» του Pathfinder.

Παράλληλα οι μαθητές της GFP (Γκίργκης Άκης, Γρηγορόπουλος Ιάσονας, Κριμιτζάς Κώστας, Νικολάου Χρήατος Παληγιάνης Μάριος και Τσουκαλά Ελένη) με την καθηγήτριά τους κ. Σοφία Μπασιάκου εμφανίζονται ζωντανά την Κυριακή 8 Ιουλίου στην εκπομπή «Ναι στη NET» στις 10.00 πμ. με παρουσιάστρια τη Μάριον Μιχελιδάκη, μιλώντας για το διαγωνισμό, και την σκληρή προετοιμασία της ομάδας ως τον Οκτώβριο.

Ο διαγωνισμός «F1 in Schools» πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια στο εξωτερικό με τη συμμετοχή 20.000 μαθητών από 38 χώρες, ενώ τα τεκταινόμενα παρακολουθούν εκατομμύρια μαθητές απ’ όλο τον κόσμο. Απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 19 ετών με βασικό σκοπό να τους εμπνεύσει στη χρήση νέων τεχνολογιών και να τους εισάγει με δημιουργικό τρόπο στο μαγικό κόσμο της επιστήμης και των συναρπαστικών εφαρμογών της. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί τους, λαμβάνοντας υπόψη τους γνώσεις των Φυσικών Επιστημών, της Πληροφορικής, της Μηχανικής και των Μαθηματικών, αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μοντέλο αγωνιστικού αυτοκινήτου F1 ενώ παράλληλα πολύ σημαντικές παράμετροι είναι η εύρεση χορηγών, η προβολή και ο τρόπος παρουσίασης της ομάδας, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μία επαγγελματική ομάδα F1.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment