Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνεργασία με τον Σαμαρά

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά» τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι γι’ αυτό το θέμα μίλησε ο πρόεδρος Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την προχθεσινή τοποθέτηση αμερικανού αξιωματούχου.

«Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση», είπε η κ. Νούλαντ, «να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας -τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, το συμφέρον της Ελλάδας, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών-, η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της για μεταρρύθμιση. Έτσι, αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε. Και αναζητούμε περαιτέρω πρόοδο, όπως τα μέλη της ΕΕ, τα οποία μεταβαίνουν στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα και οι χώρες της ευρωζώνης συνεχίζουν να εργάζονται για τα προβλήματα που υπάρχουν».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Αλληλουχία λαθών που οδήγησε στην τραγωδία με τους 68 νεκρούς

Peristerinews.gr Newsroom

Ισπανία: Συγκρούστηκαν τρένα υψηλής ταχύτητας

Peristerinews.gr Newsroom

Σερβία: Νίκη για το φοιτητικό κίνημα και νέα εποχή στη χώρα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment