PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι επιστημονικοί φορείς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς, που συνεδρίασαν στα γραφεία του ΔΣΑ.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ αποφάσισαν να συμμετέχουν την επόμενη εβδομάδα στην κινητοποίση της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης την πρώτη μέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να αποκλείσουν τις εφορίες όλης της χώρας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε διάλογο μέχρι να αναθεωρηθεί η άποψη του υπουργείου για μια νέα βάση συζήτησης. Ζητάμε ένα ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων για να προσέλθουμε στο διάλογο, σημείωσε.

Ο Δημήτρης Βερβεσός μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό που έκανε με τους αγρότες. Δηλαδή όπως δεσμεύτηκε για την παράταση του ΟΓΑ σε ξεχωριστό καθεστώς από τον ΕΦΚΑ.

Την ίδια ώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνεδρίαζαν οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι οποίες διαφωνούν με τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, καθώς απορρίπτουν κάθε μορφή διαλόγου με την κυβέρνηση.

Κατηγορούν μάλιστα την ηγεσία των επιστημονικών φορέων ότι διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο όμως θα είναι πλήρως ανταποδοτικό (χωρίς εισφορές κράτους και εργοδοτών). Έκαναν κάλεσμα για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 5 το απόγευμα για συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό το οποίο είναι «ένα έκτρωμα που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment