PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Οι αποφράξεις βόθρων απειλή για τα κτίρια, το περιβάλλον και την υγιεινή μας


Είναι γεγονός πως με την πάροδο του χρόνου τα κτίρια επιβαρύνονται από την κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα.

Είναι λογικό λοιπόν και η αποχέτευση, ιδιαίτερα των πολυκατοικιών, να τυγχάνει της φροντίδας των ιδιοκτητών ή των ενοίκων της αν θέλουν να ζουν σε έναν χώρο που τους παρέχει μια ευχάριστη καθημερινότητα χωρίς δυσάρεστες και… δύσοσμες εκπλήξεις.

Κάθε αποχετευτικό δίκτυο καταλήγει πάντα σε έναν βόθρο, όπου συγκεντρώνονται όλα τα λύματα και οι ακαθαρσίες που προκύπτουν σε έναν χώρο όπου ζουν άνθρωποι.

Όσο μεγάλη όμως κι αν είναι η χωρητικότητα ενός βόθρου –και συνήθως είναι όντως μεγάλη– έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να αφαιρεθεί με ασφάλεια το περιεχόμενό τους, έτσι ώστε να να αποφευχθούν οι επώδυνες αποφράξεις αυτού που θα καθιστούσαν το σύστημα ανενεργό.

Και αυτή την εργασία αναλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις, οι εταιρείες εκκενώσεων βόθρων, που ανταποκρίνονται σε κάθε κλήση και ανάγκη, κάθε στιγμή της ημέρας.

Διαθέτοντας εξειδικευμένο προσωπικό και έναν μεγάλο στόλο από βυτιοφόρα, αυτές οι αποφρακτικές εταιρείες βρίσκονται σε κάθε περιοχή του Λεκανοπεδίου αλλά και σχεδόν παντού στην Ελλάδα, αφού οι βόθροι έχουν περιορισμένο… στομάχι και πρέπει κι αυτοί κάπου να αδειάσουν. Οι επιχειρήσεις του χώρου εκτός από τις εκκενώσεις πραγματοποιούν και μια σειρά συγγενών εργασιών, όπως είναι οι αποφράξεις, οι απαντλήσεις υδάτων (σε περιπτώσεις πλημμυρών π.χ.), οι απολυμάνσεις/απεντομώσεις κ.ά.

Οι εκκενώσεις βόθρων πάντως είναι η πλέον σημαντική δουλειά, υπό την έννοια ότι «ξαλαφρώνει» την πολυκατοικία αλλά και γενικότερα το οικοσύστημα από την πιθανότητα μιας μόλυνσης από αποφράξεις που απειλεί την υγεία των κατοίκων μιας οικιστικά επιβαρυμένης μεγαλούπολης. Όσο ζωογόνο είναι το τρεχούμενο νερό, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι το στάσιμο. Φανταστείτε λοιπόν πόσο πιο επικίνδυνο είναι όταν μιλάμε για λύματα και ακαθαρσίες και όχι για συνηθισμένο νερό.

Και οι βόθροι δεν βρίσκονται μόνο κάτω από μονοκατοικίες ή μικρές πολυκατοικίες. Αρκετοί εξυπηρετούν μεγάλες, παλιές και κακοσυντηρημένες πολυκατοικίες, ενώ άλλοι δέχονται ακαθαρσίες από ιδρύματα, νοσοκομεία και άλλους τέτοιους χώρους, κάτι που κάνει την εκκένωσή τους ακόμη πιο επείγουσα και επιτακτική. Οι εταιρείες αποφράξεων & μεταφοράς λυμάτων του χώρου λοιπόν έρχονται να δώσουν λύση και να εκκενώσουν οποιονδήποτε βόθρο, σε ανταγωνιστικές τιμές, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η εργασία τους για την υγιεινή του πληθυσμού.

Και δεν είναι μόνο η εκκένωση αυτή καθ’ αυτήν που αποτελεί αντικείμενο των εταιρειών αυτών. Όσο σημαντικό είναι το άδειασμα ενός βόθρου, άλλο τόσο σημαντική είναι η ασφαλής μεταφορά των λυμάτων σε ειδικούς χώρους εκτός κατοικημένων περιοχών ώστε να βρεθούν μακριά από τους ανθρώπους αλλά και να μη ρυπανθεί το περιβάλλον. Ιδιαίτερη σημασία μάλιστα δίδεται σε εκκενώσεις βιολογικών και σηπτικών βόθρων, ενώ σε κάθε περίπτωση οι σοβαρές επιχειρήσεις τηρούν με… ευλάβεια όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν οριστεί ώστε όλα να γίνουν χωρίς κανένα κίνδυνο ή «παρατράγουδο».

Καλό είναι λοιπόν να έχουν όλοι, ιδιαίτερα οι διαχειριστές των πολυκατοικιών και οι ιδιοκτήτες, μια αποφρακτική εταιρεία εκκενώσεως βόθρων… stand by για την ώρα που και οι δικές τους εγκαταστάσεις θα φτάσουν στα όριά τους, επιλέγοντας επαγγελματίες που μπορούν να τους εγγυηθούν άμεση ανταπόκριση, μεράκι για τη δουλειά και σεβασμό στην τσέπη του πελάτη. Αλλά, πάνω απ’ όλα, σεβασμό στο περιβάλλον και επίγνωση πως η εργασία τους αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση της υγιεινής για τον πελάτη.

Περισσότερες πληροφορίες: ekkenoseis-vothron

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment