PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οι «απειλές» της Moody’s για τη Γαλλία βυθίζουν τις αγορές



Στο απογευματινό της σχόλιο, η FXCM εκτιμά ότι η «βύθιση» των αγορών οφείλεται στις «απειλές» της Moody’s για τη Γαλλία.

Στο απογευματινό της σχόλιο, η FXCM εκτιμά ότι η «βύθιση» των αγορών οφείλεται στις «απειλές» της Moody’s για τη Γαλλία.

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο της FXCM:

Με ισχυρές πιέσεις ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για τις περισσότερες αγορές, καθώς η σημαντική άνοδος του δολαρίου και η επιδείνωση του αρνητικού συναισθήματος λειτουργούν αρνητικά για τις αγορές.

Το ήδη άσχημο κλίμα επιδείνωσε και η προειδοποίηση-απειλή της Moody’s προς τη Γαλλία. Ο οίκος σε σημείωμά του τονίζει ότι αν τα επιτόκια παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, η Γαλλία θα χάσει την αξιολόγησή της. Η ανακοίνωση αυτή πίεσε σημαντικά τις αγορές και απέδειξε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η κρίση πλέον είναι ευρωπαϊκή και ούτε καν περιφερειακή. Άρα, η Ευρώπη και το ευρώ πλέον δέχονται επίθεση στα τελευταία οχυρά τους.

Είχαν προηγηθεί και δηλώσεις του κ. Rehn ο οποίος επίσης παραδέχθηκε ότι η κρίση έχει αγγίξει το πυρήνα της ευρωζώνης και κανείς δεν τρέφει αυταπάτες για αυτό. Όμως η Γερμανία δε δείχνει να έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει και εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια αλαζονική πολιτική της, με στόχο μόνο το πώς θα γίνει ακόμα ισχυρότερη.

Η Ουγγαρία απέστειλε αίτημα για βοήθεια, σύμφωνα με ανακοινώσεις τόσ του ΔΝΤ όσο και της ΕΕ και πλέον οι χώρες που δεν έχουν λάβει βοήθεια θα αρχίσουν να λιγοστεύουν. Ο διάσημος οικονομολόγος Roubini, δήλωσε ότι η Ιταλία θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους τους πρώτους μήνες του 2012, ενώ οι αγορές υποδέχθηκαν το νέο Πρωθυπουργό της Ισπανίας με μια νέα επίθεση στην αγορά ομολόγων.

Η ισοτιμία EUR/USD κινείται στα 1,3440, ισχυρές απώλειες καταγράφει η ισοτιμία GBP/USD στα 1,5650 ενώ τα commodity currencies καταρρέουν. Στα 0,9870 η ισοτιμία AUD/USD και στα 0,7480 η ισοτιμία NZD/USD.Ισχυρές απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο στα $96,00 και ο χρυσός στα $1700 ενώ ο DAX υποχωρεί κατά 2,50% στις 5645 μονάδες την ώρα που στη Wall Street ετοιμάζονται για μια ακόμα δύσκολη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Leave a Comment