PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων


Kλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και τελωνείων για περισσότερες ώρες, αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στο μπλόκο της Νίκαιας.

Όπως επεσήμαναν, ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά την επιβίωση τους και στις προθέσεις τους είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε έξαωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.

Ανακοινώνοντας την απόφαση που ελήφθη, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι προϋπόθεση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είναι η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν δυναμικά και σε ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως η γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συμπόρευση με τα άλλα μπλόκα που συνεδρίασαν στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας απάντησε ότι αυτός ο δρόμος είναι μακρύς.

Πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στις προθέσεις των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Νίκαιας είναι να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και στα άλλα μπλόκα, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός του αγώνα, στη βάση όμως του πλαισίου των αιτημάτων που έχει ήδη καθορίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε και στη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης, όπου επίσης οι αγρότες διεμήνυσαν ότι δεν προτίθενται να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό αν δεν αποσύρει ασφαλιστικό και φορολογικό. Παράλληλα ζήτησαν δέσμευση των άλλων πολιτικών αρχηγών για τη στάση που θα τηρήσουν στο θέμα τους.

Ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι σήμερα, ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό, οι δρόμοι θα κλείσουν από τις 6 έως 9 το βράδυ, ενώ θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Agrotica.

Συνεδριάζουν το απόγευμα στα Τέμπη

Στις 7 απόγευμα θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τις εξελίξεις σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα αποφασίσουν και για τις περαιτέρω κινήσεις τους, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του μπλόκου τους-μαζί και με εκπροσώπους από πολλά ακόμη μπλόκα- από τη συνάντηση της Σίνδου.

Όπως λένε, αποχώρησαν οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων στα οποία μετέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό γιατί στη Σίνδο βρέθηκαν και να συμμετέχουν στην διαδικασία και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ οι ίδιοι θέλουν μία «καθαρή διαδικασία». Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν σκοπό να επαναλάβουν την συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, διαφυλάσσοντας αυτή τη φορά την καθαρή διαδικασία -σε χρόνο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί- ενώ στις προθέσεις τους είναι η άμεση κλιμάκωση του αγώνα.

Έκλεισαν νέα και παλαιά Εθνική στο ύψος του Ισθμού

Τη στάση τους σκληραίνουν και αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ’ αόριστον.

Παράλληλα, στις 14.45 έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα να έχει αποκοπεί τελείως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων εκατέρωθεν του μπλόκου.

Οι αγρότες της Νεμέας που νωρίτερα είχα αποκλείσει το λιμάνι και το Τελωνείο Κορίνθου έφυγαν, έλυσαν τον αποκλεισμό και πήγαν στον Ισθμό ενισχύοντας το μπλόκο, που αριθμεί συνολικά περί τα 200 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περί τους 500 αγρότες. Παράλληλα για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού αύριο Τετάρτη το πρωί ανεβαίνουν στην Κορινθία αγρότες της Λακωνίας.

Οι αγρότες της Αρκαδίας από το μπλόκο της Νεστάνης απέκλεισαν τον δρόμο κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου προς Βυτίνα και έχουν κλείσει το δρόμο για την Γορτυνία και την αρχαία Ολυμπία.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment