PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Δεν θα στείλουμε στρατό στη Συρία


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής στρατού στη Συρία, σημειώνοντας πως οι στρατιωτικές προσπάθειες από μόνες τους δεν αρκούν για να λύσουν τα προβλήματα της χώρας.

«Θα ήταν λάθος για τις ΗΠΑ, ή τη Βρετανία, να στείλει στρατό και να ανατρέψει το καθεστώς Ασσάντ», δήλωσε ο Ομπάμα στο BBC.

Σημείωσε επίσης πως δεν νομίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στους τελευταίους εννέα μήνες της προεδρίας του, αν και εκτίμησε ότι «μπορούμε σιγά σιγά να συρρικνώσουμε το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν».

Κατά τον ίδιο, η Συρία είναι μια «σπαραξικάρδια κατάσταση τεράστιας περιπλοκότητας». «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν απλές λύσεις».

«Για να λύσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα της Συρίας, μια στρατιωτική λύση από μόνη της –και σίγουρα το να στείλουμε εμείς επίγειες δυνάμεις- δεν θα λύσει το πρόβλημα», τόνισε.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε πως η συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ θα συνεχίσει «να πλήττει στόχους του Ισλαμικού Κράτους σε περιοχές όπως η Ράκα και να προσπαθεί να απομονώσει αυτά τα σημεία της χώρας και να αποκλείσει αυτά τα σημεία της χώρας που στέλνουν ξένους μαχητές στην Ευρώπη».

Όμως, κατά τον ίδιο, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει όλες τις πλευρές, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, του Ιράν και των μετριοπαθών ομάδων της αντιπολίτευσης, «να κάτσουν στο τραπέζι και να προσπαθήσουν να μεσολαβήσουν για μια μετάβαση», προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό είναι δύσκολο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment