PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Αναγκαία η ενότητα της ΕΕ


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στη Γερμανία, απηύθυνε έκκληση για περισσότερη ενότητα στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας την αναγκαία για τον κόσμο. Παράλληλα κατηγόρησε τη γηραιά ήπειρο για εφησυχασμό σε θέματα άμυνας και κάλεσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να δαπανήσουν περισσότερα για τη διεθνή ασφάλεια.

Ζήτησε από τα κράτη της ΕΕ να μοιραστούν το βάρος της μαζικής μετανάστευσης και ανακοίνωσε πως θα στείλει 250 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων στη Συρία για την αντιμετώπιση του ISIS.

Εκτός από το προσφυγικό, το θέμα της Συρίας και την τρομοκρατία οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Ντέιβιντ Κάμερον είχαν στην ατζέντα των συζητήσεων τους στο Ανόβερο και τα θέματα της Λιβύης και του Brexit.

Ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας για το το ελληνικό ζήτημα στη γερμανίδα καγκελάριο τόνισε, όπως αναφέρει η απεσταλμένη του Πρώτου Θέματος, πως “η ανάπτυξη πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα”, ενώ επανέλαβε την επίσημη αμερικανική θέση ότι για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο απαιτείται η ελάφρυνσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment