PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο υπουργός Παιδείας στηρίζει στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Με αφορμή και τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο ίδρυμα, όπου φοιτητές απέκλεισαν τη σύγκλητο στην Πρυτανεία.

Πλήρη στήριξη στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) παρέσχε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή και τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο ίδρυμα, όπου φοιτητές απέκλεισαν τη σύγκλητο στην Πρυτανεία.

«Ο κ. Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκιο: Πιστεύει ότι οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους στη Σύγκλητο, όχι όμως και να “μπουκάρουν” στη συνεδρίαση διακόπτοντάς την» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Διεμήνυσε μάλιστα πως «η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης καταδίκασε απολύτως την κατάληψη της πρυτανείας, κάνοντας λόγο για μειοψηφίες που θέλουν να καθηλώσουν το Πανεπιστήμιο και την ανώτατη εκπαίδευση σε λογικές του παρελθόντος.

«Δεν είναι δουλειά των φοιτητών να ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, αυτό πρέπει να το κάνει η Σύγκλητος» σημείωσε ο κ. Καρύδης μιλώντας στον ρ/σ Σκάι και πρόσθεσε πως οι φοιτητές πρέπει να ασχολούνται με την αναβάθμιση των σπουδών τους, την έρευνα και πώς αυτά μπορούν να γίνουν πράξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment