PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο υπουργός Εξωτερικών για τη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν


Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, συζήτησαν στο Ερζερούμ το λεγόμενο θέμα «της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν στο Ερζερούμ το λεγόμενο θέμα «της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», αρνούμενος επίσης και την άσκηση μυστικής διπλωματίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να μην προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και τους διαχρονικούς στόχους και έκανε έκκληση να σταματήσει η υποκρισία, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση είναι ο μειοδότης και η εκάστοτε αντιπολίτευση ο υπερπατριώτης. «Να σταματήσει αυτή η υποκρισία, προς όφελος της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε ο κ. Δρούτσας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”, στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο το θέμα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο «υπήρξε συμφωνία για στενή συνεργασία», διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως και το θέμα της οικονομικής κρίσης.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Δρούτσας είπε ότι αυτές διατυπώθηκαν πριν την επίσκεψη στην Τουρκία και τις χαρακτήρισε δηλώσεις «προκάτ», υπογραμμίζοντας ότι τα εθνικά θέματα είναι «θέματα ιερά», τα οποία δεν πρέπει να υπακούουν σε επικοινωνιακές λογικές.

Δέχθηκε ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο, λόγω των υπερπτήσεων που προηγήθηκαν, η επίσκεψη να ματαιωθεί, αλλά, πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός προτίμησε να πάει και να μιλήσει με καθαρή και ειλικρινή γλώσσα, μπροστά στο σημαντικό ακροατήριο των Τούρκων πρέσβεων και να συνεχίσει την κοπιώδη και μακρόχρονη προσπάθεια για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Για τον φημολογούμενο πλούτο της χώρας σε υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις, προσθέτοντας πως «ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση».

Είπε επίσης ότι συνεχίζεται η διαδικασία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και κάλεσε τα ΜΜΕ να συμβάλουν στη σωστή ενημέρωση και να μην καλλιεργούν ψευδή σενάρια και μύθους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment