PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κατηγορείται 22χρονος


Οι ΗΠΑ απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες για δύο δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας στον φερόμενο δράστη του μακελειού, που σημειώθηκε το Σάββατο στην Τουσόν της Αριζόνας, με 6 νεκρούς και 14 τραυματίες, Τζάρεντ Λι Λόουνερ.

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες για δύο δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας στον φερόμενο δράστη του μακελειού, που σημειώθηκε το Σάββατο στην Τουσόν της Αριζόνας, με 6 νεκρούς και 14 τραυματίες, Τζάρεντ Λι Λόουνερ.

Στον 22χρονο Λόουνερ απαγγέλθηκαν, επισήμως, κατηγορίες για τη δολοφονία του Γκάμπριελ Ζίμερμαν, βοηθό της βουλευτού Γκάμπριελ Γκίφορντς, και για τη δολοφονία του ομοσπονδιακού δικαστή Τζον Μ. Ρολ.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, επίσης, στον Λόουνερ για απόπειρα δολοφονίας της Πάμελα Σάιμον, του Ρον Μπάρμπερ, δύο μελών του περιβάλλοντος της Γκίφορντς και της ίδιας της βουλευτού των Δημοκρατικών.

Η υγεία της Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. “Συγκρατημένα αισιόδοξο” δηλώνει όλο το ιατρικό επιτελείο, που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας της βουλευτή.

Ο κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης σήμερα στις 14:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος) στο Φοίνιξ, διευκρίνισε ο εισαγγελέας, ο οποίος προσέθεσε ότι ο Λόουνερ κρατείται προς το παρόν από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι που διερευνούν την υπόθεση αυτή, δήλωσαν ότι βρήκαν ένα έγγραφο στην κατοικία του Λόουνερ, το οποίο αναφερόταν σε σχέδια δολοφονίας. Ένας φάκελος που βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του κατηγορούμενου περιελάμβανε ένα χειρόγραφο στο οποίο αναφέρεται “Σχεδιάζω για το μέλλον” και “Η δολοφονία μου” και το όνομα “Γκίφορντς” μαζί με την, όπως φαίνεται, υπογραφή του Λόουνερ, προσέθεσαν.

Νωρίτερα σήμερα ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ δήλωσε ότι ο Λόουνερ είχε παρακολουθήσει δημόσια εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει η Γκίφορντς το 2007. Ο Μίλερ σημείωσε, επίσης, ότι πιστεύει πως ένα δεύτερο άτομο το οποίο αναζητούν οι αρχές δεν εμπλέκεται άμεσα στο μακελειό και είχε υπογραμμίσει ότι “δεν υπάρχει καμία πληροφορία σε αυτό το στάδιο που να επιτρέπει να εννοηθεί ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη απειλή” κατά των βουλευτών εν γένει.

“Πρόκειται για μια τραγωδία για την Αριζόνα και μια τραγωδία για τη χώρα μας” δήλωσε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας “φίλη” του την 40χρονη, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2006.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να τηρήσουν σήμερα, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού, ενώ ανέβαλε επίσκεψή του σε μονάδα της “Τζένεραλ Ελέκτρικ” (General Electric) αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment