PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Βενιζέλος στα κεντρικά του ΟΑΕΔ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια και τους Αντιπροέδρους Εμ. Κοντοπάνο και Παν. Καρέλλα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια και τους Αντιπροέδρους Εμ. Κοντοπάνο και Παν. Καρέλλα.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για όλα τα σημαντικά ζητήματα του Οργανισμού, καθώς και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη περίοδο, τη συγκεκριμένη εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης του Οργανισμού.

Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει και υλοποιεί 74 επιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 3,9 δισ. ευρώ με μέγιστο αριθμό ωφελουμένων 1.471.774 ανέργους και εργαζομένους, ιδιαίτερα σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Μέσω των δράσεων αυτών μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί ή συνεχίζουν να ωφελούνται 1.298.006 δικαιούχοι, γεγονός που συνεπάγεται ότι η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 88,2% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων.

Μέχρι σήμερα τα εφαρμοζόμενα προγράμματα έχουν συνεισφέρει: (α) στη διατήρηση 350.517 επισφαλών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, (β) την ένταξη 275.375 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, (γ) την επαγγελματική εκπαίδευση 630.335 εργαζομένων και (δ) την τεχνική εκπαίδευση 41.779 νέων σπουδαστών στις λοιπές εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού. Εκτιμάται ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση / συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5% – 7%.

Ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), οι δείκτες απορροφητικότητας του ΟΑΕΔ ευρίσκονται στο επίπεδο του 60% των νομικών δεσμεύσεων.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις του Οργανισμού προς το Υπ. Εργασίας για την υλοποίηση τριών νέων προγραμμάτων απασχόλησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των βασικών παραμέτρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος που έχει εισηγηθεί ο Οργανισμός για την «Προώθηση της απασχόλησης ανέργων από οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι ο Οργανισμός είναι διοικητικά και επιχειρησιακά έτοιμος να εφαρμόσει τα προγράμματα αυτά με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment