PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Θ. Δρίτσας για το θέμα των προσφυγικών ροών στο Καστελόριζο


Τρία πλοία παραλαμβάνουν χθες και σήμερα πρόσφυγες από το Καστελόριζο, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. «Από την πρώτη στιγμή που είμαι σε αυτή τη θέση δεν περνά μέρα που να μην έχουμε ειδική φροντίδα για περιοχές που έχουν ειδική ευαισθησία», διαβεβαίωσε ο κ. Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο τρεις ημέρες υπάρχει «μια ειδική κινητικότητα στο Καστελόριζο σχετικά αυξημένη, σε σχέση με τη συνήθη πραγματικότητα».

«Δεν το αφήσαμε έτσι. Χθες το πλοίο πήρε όσους ήταν ταυτοποιημένοι και πήρε πάνω από 400 τετρακόσια άτομα. Είδαμε ότι αυτό δεν αρκεί για τη συγκυρία αυτή και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση. Ήδη ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και μάλιστα το νεότευκτο, αυτό που πρόσφατα παραλάβαμε, κατέφθασε σήμερα τα ξημερώματα εκεί. Ήδη σε λίγη ώρα καταφθάνει ένα άλλο πλοίο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παραλάβει 200-300 άτομα τουλάχιστον», είπε.

Το θέμα των αυξημένων προσφυγικών ροών στο Καστελόριζο είχε θέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση. Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες είναι πάνω από 1.000 όταν οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 250.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment