PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Στρος Καν σε ιταλικό εστιατόριο με τη σύζυγό του (v)


Γεύση ελευθερίας πήρε το βράδυ της Παρασκευής, μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος.

Γεύση ελευθερίας πήρε το βράδυ της Παρασκευής ο Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος, να του επιστραφεί η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά όχι και το διαβατήριό του που είχε κατασχεθεί μετά την σύλληψη του.

Έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Αν Σενκλέρ και δύο ακόμη άτομα εμφανίστηκε ευδιάθετος σε ιταλικό εστιατόριο, όπου και δείπνησε.

Ο Στρος-Καν και η σύζυγός του ήταν χαμογελαστοί κατά την έξοδό τους από το εστιατόριο, ενώ τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν να αναβοσβήνουν. Το ζευγάρι δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση των δημοσιογράφων.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και η σύζυγός του αναχώρησαν στις 02:18 (ώρα Ελλάδος) από την προσωρινή κατοικία τους στη συνοικία Τριμπέκα του Μανχάταν για άγνωστο προορισμό.

Ο 62χρονος Γάλλος πολιτικός αρκέστηκε να χαμογελάσει στους πολλούς δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυτελή κατοικία και ζητούσαν την αντίδρασή του στην τροπή που παίρνει η υπόθεση.

Τη Παρασκευή ο δικαστής Μάικλ ‘Ομπας ήρε τον κατ΄οίκον περιορισμό που είχε επιβληθεί στον Στρος-Καν, ύστερα από αίτημα των εισαγγελέων που έκριναν ότι η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις είπε επανειλημμένα ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά απ’ όσα έχει καταθέσει.

Ο Στρος-Καν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά μόνο εντός του αμερικανικού εδάφους, καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη έχει κρατήσει το διαβατήριό του.

Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν ο Στρος-Καν επέστρεψε στο σπίτι του.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γουινέας Αλφα Κοντέ δήλωσε ευτυχής που ο Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος, αλλά εξέφρασε τη λύπη του που η γυναίκα που τον κατηγορεί είναι μια υπήκοος της Γουινέας.

«Είμαστε και οι δύο μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Είμαι ευτυχής γι’ αυτόν και ελπίζω ότι τα δεινά του δεν θα του αφήσουν σημάδια» δήλωσε ο πρόεδρος Κοντέ στο περιθώριο της 17ης συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης στο Μαλαμπό της Ισημερινής Γουινέας.

Ο Κοντέ εξέφρασε ωστόσο λύπη για τη συμπατριώτισσά του, την 32χρονη καμαριέρα που κατηγόρησε τον Στρος-Καν ότι προσπάθησε να τη βιάσει στις 14 Μαΐου στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ, ενώ οι κατηγορίες είναι «έτοιμες να καταρρεύσουν», σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

«Η Γουινέα αγωνίζεται για τα παιδιά της. Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε» τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment