Διεθνή

Ο ΠΟΥ ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Επείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενέκρινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το σκεύασμα που κατασκευάζεται από την Sinovac Biotech εγκρίθηκε για κατεπείγουσα χρήση από τον ΠΟΥ, ο οποίος δίνει το «πράσινο φως» στους εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

«Ο ΠΟΥ επικύρωσε σήμερα το εμβόλιο Sinovac-CoronaVac κατά του κορωνοϊού για επείγουσα χρήση, δίνοντας σε χώρες, χρηματοδότες, οργανισμούς προμήθειας και κοινότητες τη διαβεβαίωση ότι πληροί τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και κατασκευής. Το εμβόλιο παράγεται από τη φαρμακευτική εταιρεία Sinovac που εδρεύει στο Πεκίνο» ανέφερε ο ΠΟΥ σε σχετική ανακοίνωση.

Η επιτροπή των ειδικών του ΠΟΥ για θέματα εμβολιασμού συνέστησε το εμβόλιο της Sinovac, που γίνεται σε δύο δόσεις, να χορηγείται σε άτομα από 18 ετών κι άνω.

Ο ΠΟΥ είχε ήδη εγκρίνει το Sinopharm, που παρασκευάζεται στο Πεκίνο, στις 7 Μαΐου.

Η αποτελεσματικότητα του Sinovac είναι στο 57% για την πρόληψη των συμπτωματικών κρουσμάτων Covid, όμως στο 100% για την αποτροπή των σοβαρότερων κρουσμάτων και των νοσηλειών, στους πληθυσμούς που μελετήθηκαν, διευκρίνισε ο ΠΟΥ.

Η αποτελεσματικότητα στους άνω των 60 ετών δεν έχει αξιολογηθεί.

Το εμβόλιο αυτό «είναι εύκολο να αποθηκευτεί, γεγονός που το καθιστά εύκολο στη διαχείριση και ιδιαίτερα κατάλληλο για τις χώρες που διαθέτουν ελάχιστους πόρους», υπογραμμίζει ο Οργανισμός.

Related posts

Ιταλία: Οκτώ νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία

Peristeri News

Αφγανιστάν: Γυναίκες διαδήλωσαν στην Καμπούλ αποφασισμένες να μην υποκύψουν

Peristeri News

Παραλήρημα Τουρκίας για τη νέα συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Peristeri News

Leave a Comment