Πολιτική

Ο Π. Καμμένος ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ

Για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια ενημέρωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.

Κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων, που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας υπουργός επέστησε την προσοχή των Στόλτεμπεργκ και Μάτις στις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς με τις οποίες «αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, επίσης, «στους ναυτικούς χειρισμούς των Τούρκων που έφτασαν στο σημείο να εμβολίσουν πλοίο του Λιμενικού» τονίζοντας ότι προσεγγίζουν «το όριο της ανεκτικότητας».

«Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο γγ του ΝΑΤΟ έχουν πλέον μια πλήρη εικόνα, διαφορετική από αυτή που δίνει η Τουρκία. Ότι δεν πρόκειται δηλαδή για ατύχημα, αλλά πρόκειται για μια προκλητική στάση και πράξεις από τη μεριά της Τουρκίας» ανέφερε, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ενημέρωσε δε ότι έλαβε «διαβεβαιώσεις» και από τους δύο άνδρες ότι «θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να προκαλεί έναν σύμμαχο και να αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα μίας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ».

«Θεωρώ ότι και οι πρωτοβουλίες αυτές θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση» σχολίασε ο κ. Καμμένος, ενώ συμπλήρωσε πως κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται για κανένα λόγο να ανεχθεί οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας και θα ασκήσει τα προβλεπόμενα μέσα».

«Όχι» Κυρ. Μητσοτάκη σε ενημέρωση από τον Π. Καμμένο

Αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ελληνουτουρκικά, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα παρευρεθούν και οι δυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις μετά την πρόσφατη ένταση στο Αιγαίο. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούλησή του να ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο της Ν.Δ..

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να συναντήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Related posts

Δ. Κουτσούμπας: «Ναι» σε εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Άμεσα εξεταστική επιτροπή

Peristeri News

Ο Γιάννης Μπρατάκος νέος Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού

Peristeri News

Leave a Comment