Διεθνή

Ο Ομπάμα καταδικάζει την «αποτρόπαια δολοφονία» του Ιάπωνα δημοσιογράφου

Σε καταδίκη της «αποτρόπαιας δολοφονίας» του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, τον οποίο κρατούσε όμηρο η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε καταδίκη της «αποτρόπαιας δολοφονίας» του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, τον οποίο κρατούσε όμηρο η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός ηγέτης πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου καταστρέψουν την εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την ειδεχθή δολοφονία του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο από την τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα αναφερόμενος στο βίντεο που δημοσιοποίησε η οργάνωση στο οποίο φαίνεται το αποκεφαλισμένο σώμα του Γκότο.

«Στεκούμενες δίπλα σε ένα τεράστιο συνασπισμό συμμάχων και εταίρων, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν αποφασιστική δράση για την αποδυνάμωση και τελικά την εκμηδένιση του ΙΚ» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Λίγο νωρίτερα, Ιάπωνες ειδικοί επιβεβαίωσαν πως το βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει η οργάνωση με τη δολοφονία του Γκότο είναι αυθεντικό.

Related posts

Ερντογάν: «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης»

Peristeri News

Νέες απειλές Ερντογάν: «Θα ρίξουμε 6 νέα υποβρύχια στη Γαλάζια Πατρίδα»

Peristeri News

Επικοινωνία Ερντογάν με τους προέδρους Σουηδίας και Φινλανδίας

Peristeri News

Leave a Comment