PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γνήσιο το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του ομήρου Κέντζι Γκότο


Σύμφωνα με Ιάπωνες ειδικούς το βίντεο που δημοσιοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και στο οποίο «φαίνεται» η δολοφονία διά αποκεφαλισμού του Ιάπωνα ομήρου δημοσιογράφου.

Γνήσιο φαίνεται να είναι σύμφωνα με Ιάπωνες ειδικούς το βίντεο που δημοσιοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και στο οποίο «φαίνεται» η δολοφονία διά αποκεφαλισμού του Ιάπωνα ομήρου δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, Γκεν Νακατάνι. Συντετριμμένη η μητέρα του.

Το τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Τόκιο ενημέρωσε για τις εξελίξεις υπουργούς της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, λέγοντας ότι το βίντεο «έχει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας», δήλωσε ο Νακατάνι στους δημοσιογράφους.

Η μητέρα του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ότι «δεν έχει λόγια» να περιγράψει τα αισθήματά της για τον θάνατο του γιου της, του δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο.

«Είναι λυπηρό, αλλά ο Κέντζι έφυγε. Δεν μπορώ να βρω λόγια για αυτόν τον θλιβερό θάνατο», είπε Τζούνκο Ισίντο που μίλησε στη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK. «Σκεφτόμουν ότι ίσως να επέστρεφε… Αλλά ήρθε αυτή η ανακοίνωση… Ευχόμουν να γυρίσει ζωντανός αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ», συνέχισε.

Την εκτέλεση του δημοσιογράφου καταδίκασαν αμέσως το Τόκιο, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον.

«Είμαστε εξοργισμένοι και καταδικάζουμε (αυτήν την ενέργεια) με τον εντονότερο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κέντζι Γκότο αλλά και τη λύπη του γιατί οι προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνησή του για την απελευθέρωση του ομήρου δεν καρποφόρησαν.

«Η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο δυνατό για τον χειρισμό της κρίσης αυτής και είναι πολύ λυπηρό» που το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, τόνισε.

Το Τόκιο δεσμεύτηκε εξάλλου ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στην τρομοκρατία.

Το βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο επάνω της.
Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν το βίντεο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το υλικό είναι αυθεντικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment