PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι


Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού στο θέατρο Μπατακλάν απέτισε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την δήμαρχο του Παρισιού Αν Χιντάλγκο, ο Ομπάμα απέθεσε λουλούδια στο χώρο όπου σκοτώθηκαν 90 άτομα από οπλισμένους τζιχαντιστές και βομβιστές αυτοκτονίας στη διάρκεια μιας συναυλίας στις 13 Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα έφτασε στο Παρίσι με το προεδρικό αεροπλάνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Με ελικόπτερα να υπερίπτανται και την αστυνομία να έχει κλείσει τους δρόμους γύρω από το σημείο που συνέβη η πιο αιματηρή από τις επιθέσεις στο Παρίσι, η ατμόσφαιρα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα τεταμένη λόγων των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.

«Είμαι αισιόδοξος για το τι μπορούμε να καταφέρουμε, γιατί έχω ήδη δει την Αμερική να κάνει μεγάλα άλματα προόδου τα τελευταία εφτά χρόνια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Αυτό που καθιστά τη συγκέντρωση αυτή διαφορετική είναι ότι πάνω από 180 χώρες έχουν ήδη υποβάλλει σχέδια να μειώσουν τις βλαβερές εκλύσεις που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί ιδιαίτερα με άλλους ηγέτες στο Παρίσι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment