PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο


Αναχώρησε χθες από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για θεραπεία κατά του κορωνοϊού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και παρά το γεγονός πως οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο.

Έχοντας συμπληρώσει τρεις μέρες θεραπείας, ο Τραμπ επέστρεψε στο hot-spot του Λευκού Οίκου, δεδομένου ότι το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας έχει αποτελέσει εστία μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η γραμματέας τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι και τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη του Γραφείου Τύπου βρέθηκαν χθες θετικοί στον κορωνοϊό. Άλλα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στο κτίριο της αμερικανικής προεδρίας είναι ο διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ Μπίλλ Στέπεν, ο βοηθός Χόοπυ Χικς, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Κρις Κρίστι, η πρώην σύμβουλος Κελυάν Κόνγουεϊ και ο προσωπικός βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ, Νικ Λούνα.

Κατά την μεταφορά μάλιστα του Αμερικανού προέδρου από το νοσοκομείο προς το προεδρικό ελικόπτερο που θα τον μετέφερε, ένας από τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο τον ρώτησε πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο. «Ευχαριστώ πάρα πολύ», αποκρίθηκε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου φορώντας μάσκα και βάδισε ως τη λιμουζίνα «Marine One» που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στον Λευκό Οίκο, όπου θα τεθεί σε απομόνωση στην οικία του.

«Ο Λευκός Οίκος λαμβάνει κάθε απαραίτητη προφύλαξη για να προστατεύσει όχι μόνο τον ίδιο και την πρώτη οικογένεια, αλλά κάθε μέλος του προσωπικού που εργάζεται στο συγκρότημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζαντ Ντιρί, προσθέτοντας ότι όποιος πλησιάσει τον Τραμπ θα φοράει τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.

Οι μόνες δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ εξερχόμενος του νοσοκομείου ήταν «ευχαριστώ πολύ» και «είμαι καλά». Φτάνοντας, ωστόσο, στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός δεν φάνηκε να ξαναβάζει τη μάσκα ενώ συνέχισε να υποβαθμίζει την πανδημία και τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί παροτρύνοντας τους Αμερικανούς πολίτες σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία καθώς υπάρχουν πολλές θεραπείες και το εμβόλιο είναι κοντά.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», ανέφερε στο βίντεο ο μεγιστάνας.

Λίγο πριν από την αναχώρησή του, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να επιστρέψει άμεσα στην προεκλογική του εκστρατεία, καθώς έχει απομείνει λιγότερο από ένας μήνας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με τις οποίες διεκδικεί μια δεύτερη θητεία.

«Θα επιστρέψω σύντομα στην προεκλογική εκστρατεία !!! Τα Fake News δείχνουν μόνο τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις», έγραψε ο Τραμπ ενοχολημένος από τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν πίσω από τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν.

Με τον βαρύ απολογισμό της πανδημίας απαντά στον Τραμπ ο Μπάιντεν

Τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ αντιπαρέθεσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε “μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας”. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη ροή του στο Twitter λίγη ώρα αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η χώρα του, η «σπουδαιότερη του κόσμου», θα «νικήσει» την πανδημία, προτρέπει τους συμπατριώτες του να «μην την αφήσουν να κυριαρχεί στη ζωή τους», να «μη φοβούνται» και να «βγουν εκεί έξω» — ενώ πάνω από 210.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στον COVID-19 στις ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο NBC, ο Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την απαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment