PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άσαντ: O Ερντογάν είναι ο κύριος υποκινητής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγόρησε τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ότι είναι ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και στους αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον αρμενικό αυτόν θύλακο στο νότιο Αζερμπαϊτζάν δίπλα στα σύνορα με την Αρμενία, που στηρίζονται πολιτικά και στρατιωτικά από την Αρμενία, ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου και έχουν εξελιχθεί στις πιο αιματηρές μετά την περίοδο του 1990.

Ο Σύρος πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που δημοσιεύεται σήμερα, είπε ότι ένοπλοι από τη Συρία αναπτύσσονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. «Η Δαμασκός μπορεί να το επιβεβαιώσει», σημείωσε.

Οι συγκρούσεις έχουν εντείνει την διεθνή ανησυχία ότι άλλες περιφερειακές δυνάμεις πιθανόν να παρασυρθούν στην ένοπλη διαμάχη, η Τουρκία έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Αρμενία έχει συνάψει μια αμυντική συμφωνία με τη Ρωσία.

Ωστόσο, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αρνούνται τις κατηγορίες που διατυπώνουν η Γαλλία, η Ρωσία και το Ιράν ότι η Άγκυρα στέλνει Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στην περιοχή.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment