PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Μ. Καρχιμάκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης


Ο Γραμματέας υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, έχει διαχρονικά ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, συναντήθηκε σήμερα, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεχ. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Σύμβουλος της Πρεσβείας, Μουσταφά Αζούζ, και η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, Πωλίνα Λάμψα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης, ενημέρωσε τον κ. Καρχιμάκη, για τις προσπάθειες της Παλαιστινιακής Αρχής για αναγνώριση από τον ΟΗΕ ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Επίσης, ο κ. Γκαζάλεχ εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τους Παλαιστίνιους σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Από την πλευρά του, ο Μ. Καρχιμάκης, ευχαρίστησε τον Παλαιστίνιο Πρέσβη για την ενημέρωση και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, έχει διαχρονικά ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ, προώθησε και υπερψήφισε τη θέση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όπως αναφέρεται και στη διακήρυξη του Συμβουλίου της Οργάνωσης που έγινε στην Αθήνα στις 1-2 Ιουλίου.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής υπογράμμισε, ότι σε περίπτωση μη προόδου των συνομιλιών η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξει τις προσπάθειες δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους όπως και την ένταξη αυτού του κράτους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Επίσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο Πρέσβη, για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλένας Κοππά για να επικυρώσει η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Συμφωνία που υπέγραψε η ΕΕ με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Η Συμφωνία αυτή επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των παλαιστινιακών γεωργικών και αλιευτικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Στις 31 Αυγούστου, η Έκθεση που ετοίμασε η κα. Κοππά ψηφίστηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Εμπορίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment