Πολιτική

Ο Λοβέρδος στηρίζει Βενιζέλο για τη διαδοχή

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ανοιχτά τη στήριξη του στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για κοινή δήλωση συμπόρευσης εντός του ΠΑΣΟΚ και καταλογισμό ευθυνών στον Γιώργο Παπανδρέου αναφορικά με τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του Κινήματος στις τελευταίες μετρήσεις. Ωστόσο, αρχικά οι δηλώσεις των δυο άνδρων περιορίστηκαν στη νέα διάταξη που θα αφορά τις φαρμακευτικές δαπάνες. Στη συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «θα συμπορευτώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο» και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα που πρέπει να μείνει όρθιο, που πρέπει να δώσει μάχες για να μη γονατίσει η χώρα».

Και οι δυο άνδρες τόνισαν πως θα είναι «ενωτικοί» σε αυτή την πολύ κρίσιμη καμπή για το Κίνημα, ενώ από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές.

Παρατίθεται ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν. Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά.

Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.

Το Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας, τον Οκτώβριο του 2009, την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμη πιο πίσω.

Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και, με τον τρόπο αυτό, να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι’ αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη, ως χώρα της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε.

Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες βουλευτών που πρόσκεινται είτε στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είτε στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο επεχείρησαν πριν τη μεταξύ τους συνάντηση, να έλθουν σε συνεννόηση προκειμένου να τεθεί με εμφατικό τρόπο το θέμα αλλαγής ηγεσίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.

Μάλιστα, τη Δευτέρα το βράδυ υπήρξαν πολύωρες συναντήσεις και συζητήσεις στο γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος σημειώνεται ότι έχει καταθέσει και δημοσίως την πρόταση για αλλαγή ηγεσίας μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα. Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων ο Πάρης Κουκουλόπουλος και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Related posts

Στα Τίρανα ο Νίκος Δένδιας

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Η προσπάθεια μας δεν κοιτάζει το ταβάνι των δημοσκοπήσεων

Peristeri News

Ν. Δένδιας: Συγχαρητήρια σε Γαλλίδα υφυπουργό ελληνικής καταγωγής

Peristeri News

Leave a Comment