PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο κορωνοϊός βυθίζει στο χάος τα νοσοκομεία στην Ινδία


Στον απόλυτο κορεσμό έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία στην Ινδία η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, προκαλώντας τεράστιες ελλείψεις, σε κλίνες, φάρμακα και σε οξυγόνο.

Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα άλλους 3.645 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, 350 περισσότερους από ό,τι την προηγουμένη, αριθμό που αποτελεί νέο τραγικό ρεκόρ στη χώρα που σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τους αριθμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Η Ινδία θρηνεί 204.832 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας επισήμως, όμως αρκετοί ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ πιο βαρύς, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη χώρα επιβεβαιώθηκαν εξάλλου σχεδόν 380.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, καταρρίπτοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το παγκόσμιο ρεκόρ. Το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό έφθασε στα 18,38 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων πάνω από τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί μέσα στον Απρίλιο.

Η εκθετική εξάπλωση του νέου κορωνοϊού αποδίδεται εν μέρει στη λεγόμενη ινδική παραλλαγή του και εν μέρει στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν σε πολιτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Indian Express, ο καθηγητής Κ. Βιτζέι Ράγκαβαν, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, αναγνώρισε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα.

«Η κεντρική κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατών έκαναν αξιοσημείωτες προσπάθειες για να ενισχύσουν τις νοσοκομειακές υποδομές και τη φροντίδα της δημόσιας υγείας στη διάρκεια του πρώτου κύματος (…). Όμως όταν το κύμα αυτό άρχισε να καταλαγιάζει, ίσως να υποχώρησε η αίσθηση του επείγοντος για τη συνέχιση αυτού του έργου», είπε.

Πάντως, «ήταν απλούστατα αδύνατον να αυξηθούν οι δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας μέσα σε έναν χρόνο σε επίπεδο που θα αρκούσε για να αντιμετωπιστεί αυτό που βλέπουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Η υγειονομική κρίση πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment