PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων Περιστερίου


Με νέα ανακοίνωση επανέρχεται η Ένωση Γονέων Περιστερίου, αναλυτικά:

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου αναφορικά με τα δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στον τύπο και αφορούν την ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης για την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων στα 7ο και 10ο Λύκειο [ Χωράφα], αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει τα εξής :

Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζεται το παιχνίδι της παραπληροφόρησης εφαρμόζοντας διχαστικές πρακτικές και σε μεγάλο βαθμό ψευδείς πληροφορίες που δεν φέρουν καν την υπογραφή του γράφοντα .

Τα γεγονότα και τα περιστατικά τα οποία αναφέρονται λεπτομερώς στην ανακοίνωση – καταγγελία της ένωσης έλαβαν χώρα όπως ακριβώς περιγράφονται στο περιεχόμενο αυτής .

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου έχει σαν πρώτο και κυρίαρχο μέλημά της την μόρφωση των παιδιών μας κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες [ κτηριακές – μαθησιακές ] και πόσο μάλλον την προστασία τους.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου έχει αναδείξει ως κυρίαρχο θέμα την ανέγερση του 10ου Λυκείου στο αγορασμένο οικόπεδο στο τέρμα της οδού Ιωαννίνων .

Έχει κατ΄ επανάληψη προβάλλει την αθλιότητα των κοντέινερ [ κλουβιά ] που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των παιδιών αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών που καλούνται να κάνουν μάθημα σε πρωτόγονες συνθήκες .

Έχει ανταποκριθεί σε καλέσματα συλλόγων γονέων [ με πρόσφατο παράδειγμα το κάλεσμα του συλλόγου γονέων του 7ου Γυμνασίου τον περασμένο Οκτώβρη προς τους γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής ] για να τεθεί από κοινού μια βάση κοινωνικού προβληματισμού και δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων .

Έχει επίσης προκαλέσει, μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 7ου και 10ου Λυκείου, συναντήσεις με την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας ,την Δημοτική Αρχή ,τους Διευθυντές των σχολείων προκρίνοντας ως μείζον θέμα την λήψη μέτρων για την παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Χωράφας .

Είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με 15 μαθητές ανά τάξη ,πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας ,νοσηλευτές και φύλακες .

Ως Ένωση δηλώνουμε ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για τη χώρα συνθήκες ,όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται ,εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για καθολική και δημόσια δωρεάν εκπαίδευση .

Τέλος να θυμίσουμε σε αυτούς που αναπαράγουν τα πιο πάνω ψευδή και προβοκατόρικα δημοσιεύματα ότι ήταν και θα εξακολουθούν να είναι απόντες στους μεγάλους και μικρούς αγώνες για μια εκπαίδευση που θα αντιστοιχεί σε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment