PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκτίμησε γρήγορη πτώση κυβέρνησης Παπανδρέου


Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε για το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση Παπανδρόυ είπε πως “Οι λαοί δεν ψηφίζουν στο ερώτημα αλλά ανάλογα με τη διάθεση που βρίσκονται” και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα απαντούσαν αρνητικά σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα γιατί είναι αγανακτισμένοι.

Αναφέρθηκε επίσης στην περίοδο που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, λέγοντας ότι “ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε το ενδεχόμενο να θέσουμε σε κίνδυνο την είσοδο της Ελλάδος στην Ευρώπη θέτοντας τέτοιο ερώτημα στο λαό” και τόνισε ότι “τα δημοψηφίσματα είναι πάντοτε κίνδυνος και έχει αποδειχθεί στην Ευρώπη”.

Εκτίμησε γρήγορη πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και τάχθηκε υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης από τα δύο μεγάλα κόμματα, χωρίς εκλογές αλλά με άλλο πρωθυπουργό. Ακόμα εκτίμησε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ «εάν συνεχίσουμε έτσι».

“Η μόνη μου ελπίδα είναι μήπως ρίξουν τον Παπανδρέου και η χώρα αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε διαφορετική βάση” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στη Ν.Δ υποστήριξε ότι το κόμμα δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ χθες το βράδυ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «τίθενται πολλά νομικά θέματα τα οποία είναι αδιευκρίνιστα» και εκτίμησε ότι «χάσαμε τελείως τον έλεγχο» και πως «η μόνη μου ελπίδα είναι μήπως ρίξουν τον Παπανδρέου και η χώρα αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε διαφορετική βάση».

Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη που οδήγησαν στη ματαίωση της παρέλασης, είπε ότι «αποτελούν εθνική ντροπή, καταλύθηκε το κράτος από μια μειοψηφία», ενώ χαρακτήρισε βαρύ ατόπημα τις ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το πρόβλημα σήμερα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό και είπε πως αν μπορούσαμε να λύσουμε το πολιτικό πρόβλημα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα.

«Στις 31 Δεκεμβρίου 2008 στη δήλωσή μου είπα ότι δεν τηρούμε τους νόμους της Δημοκρατίας. Όταν μικρές μειοψηφίες επιβάλλουν την άποψή τους έχουμε χάος» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος εξέφρασε την απορία του για το πως θα γίνουν επενδύσεις και ανάπτυξη «όταν δεν υπάρχει κράτος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment