PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Κ. Μητσοτάκης αναβάλλει την επίσκεψη στη ΔΕΘ


Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα μεταβεί στις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καθώς δε η κακοκαιρία Daniel σαρώνει ιδίως τη Θεσσαλία και η κατάσταση στην Καρδίτσα είναι κρίσιμη, μετά και τις καταστροφές με νεκρούς στο Πήλιο, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης πρόκειται την Παρασκευή να μεταβεί στον Έβρο, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Το Σαββατοκύρικο θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία και πιθανόν να πάει τελικά ΔΕΘ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η ομιλία αλλά και η συνέντευξη τύπου σε κάθε περίπτωση θα επικεντρωθούν σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, αλλά και η απραξία της Αστυνομίας στα γεγονότα που κατέληξαν στη δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ από Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν, έχουν άλλωστε πλήξει το αφήγημα περί αποτελεσματικότητας και την εικόνα του επιτελικού κράτους, μόλις δύο μήνες μετά τις διπλές εκλογές και τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ χθες η κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση και μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το αδιανόητο έγκλημα στο Blue Horizon, με τον πρωθυπουργό να σπεύδει να διαχειριστεί την κατάσταση κάνοντας ο ίδιος δήλωση ενώ ο υπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει πολλάκις συγνώμη.

Για το κυβερνών κόμμα τίθεται επίσης το ερώτημα κατά πόσον οι εικόνες χάους με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες θα επηρεάσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου

Το τελικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού αναμένεται να ανακοινώσει στο πλαίσιο του briefing o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment