PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Έλληνας κροκοδειλάκιας στο κυνήγι του δολοφόνου



Στον…Έλληνα «Κροκοδειλάκια» έχουν βασίσει τις ελπίδες τους οι αρχές της Ουγκάντα προκειμένου να γλιτώσουν τα μικρά παιδιά από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου δολοφόνου!

Στον… Ελληνα «Κροκοδειλάκια» έχουν βασίσει τις ελπίδες τους οι αρχές της Ουγκάντα προκειμένου να γλιτώσουν τα μικρά παιδιά από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου δολοφόνου! Ο λόγος για τον 29χρονο Ελληνοκύπριο Πίτερ Προδρόμου που αν και μένει μόνιμα στο Λονδίνο, έχει ως ειδικότητα το κυνήγι κροκοδείλων.

Ο ειδικός, που εμφανίζεται συχνά σε εκπομπές που αφορούν την άγρια ζωή και τη φύση, δείχνει να είναι η τελευταία ελπίδα για τις αρχές της αφρικανικής χώρας προκειμένου να εξολοθρευτεί ένας κροκόδειλος που φέρεται να έχει ήδη κατασπαράξει πολλά παιδιά.

Είναι τέτοια η απόγνωση των κατοίκων της περιοχής στις οποίες κάνει τις επιθέσεις ο κροκόδειλος, που απειλούν ότι θα δηλητηριάσουν όλους τους κροκοδείλους!

«Συχνά μου ζητούν να βοηθήσω σε προβλήματα που έχουν σχέση με κροκοδείλους. Μπορεί να πάρει μία εβδομάδα για να εντοπίσω τον συγκεκριμένο κροκόδειλο. Θα χρησιμοποιήσω μεθόδους για να τον προσελκύσω που μπορεί να φαίνονται αρχικά περίεργες, όπως μια μεγάλη κούκλα με ανθρώπινη μυρωδιά. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί κροκόδειλοι στην περιοχή, αλλά ο κροκόδειλος που θα επιτεθεί γρήγορα και άγρια στην κούκλα θα είναι πιθανότατα ο κροκόδειλος που επιτίθεται στα παιδιά» δήλωσε ο Προδρόμου λίγο προτού φύγει από το Λονδίνο για την Ουγκάντα.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί, αλλά και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για τη συμπεριφορά των άγριων ζώων, είναι πράγματα που ο Προδρόμου μοιράζεται με τους λάτρεις της άγριας φύσης σε διαλέξεις που δίνει σε σχολεία και πανεπιστήμια.

«Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με το κυνήγι κροκοδείλου και πηγαίνω συχνά στη Φλόριντα όπου ο πληθυσμός αυτών των ζώων είναι μεγάλος» εξηγεί ο νεαρός Ελληνοκύπριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Evening Standard».

Ο Προδρόμου δήλωσε επίσης ότι έχει αποκτήσει μεγάλο σεβασμό γι’ αυτά τα ζώα, ενώ αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος κροκόδειλος που έχει πιάσει είχε μήκος σχεδόν έξι μέτρα!


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment