Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετείχε στην Ώρα της Γης

Στην παγκόσμια δράση «Ώρα της Γης» που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, συμμετείχε για 14η χρονιά ο Δήμος Περιστερίου, κλείνοντας συμβολικά τα φώτα του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

«Στο κάλεσμα του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη συμμετείχαν ενεργά οι Περιστεριώτες για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης του πλανήτη μας.

Την περιβαλλοντική δράση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Ηλεκτροφωτισμού Κώστας Ποθητός με την εθελοντική συμμετοχή των τεχνικών του Ηλεκτρολογικού τμήματος του Δήμου Περιστερίου.

Φέτος η WWF Ελλάς επέλεξε να αναδείξει τη βαθιά σύνδεση μεταξύ της διατροφής μας και της προστασίας του πλανήτη. Ο τρόπος που παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποτελεί την κύρια αιτία της απώλειας βιοποικιλότητας και ευθύνεται για το 1/3 περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως.

Η φετινή Ώρα της Γης ήταν μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να μειώσουμε το αποτύπωμα της διατροφής μας με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες».

Related posts

Η ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου για τις κάρτες εισόδου στη Χωράφα

Peristeri News

Το Περιστέρι τίμησε τον σπουδαίο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (vid)

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Να μην περάσει η κάρτα ελέγχου και η λογική διοδίων στο Λαϊκό Στάδιο Αγ. Ιεροθέου

Peristeri News

Leave a Comment