PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Έργα υποδομών με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο στο Δήμο Πετρούπολης


Η πορεία υλοποίησης έργων υποδομής, βιοκλιματικών αναπλάσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στ. Βλάχο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο στη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και των έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του νέου ΠΕΠ.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα έργα που αφορούν στην Ενεργειακή – Βιοκλιματική αναβάθμιση και βελτίωση βατότητας πεζοδρομίων Δήμου, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας, στη χρηματοδότηση της προμήθειας εξοπλισμού καθαριότητας, σε έργα ανακατασκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και στην ανέγερση νέου δημαρχιακού μεγάρου αλλά και έργων οδοποιίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η κατασκευή ενός βιοκλιματικού παιδικού σταθμού – πρότυπο για τον Δήμο Πετρούπολης με προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ, συνολικής επιφανείας 579τ.μ και ο οποίος θα εξυπηρετεί 54 νήπια.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής κα Μ. Μίσκα και ο Αντιδήμαρχος Πετρούπολης Αθ. Σκαλιστήρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment