Viber
PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Περιστερίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22/9).

blank

Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας με προσομοιωτές αυτοκινήτων τοποθετήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ποδηλατοδρόμιο του Άλσους Περιστερίου, εφαρμόζοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” εκμάθησης των κανόνων οδικής συμπεριφοράς για παιδιά.

blank

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου σημείωσε ότι: “Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Περιστερίου. Παιδιά, νέοι, έφηβοι και όλων των ηλικιών επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την ενημέρωση και την εκπαίδευση, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη και κυρίως η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων”.

blank

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν το σημαντικό ρόλο της ζώνης σε περίπτωση ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), ενώ είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες οδήγησης με τη βοήθεια των ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση κ.ά.).


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κέντρο Κοινότητας Περιστερίου: Στήριξη σε χιλιάδες πολίτες

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Νέο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών «Κοιμώμενος Έρωτας»

Peristerinews.gr Newsroom

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου με 8 θέματα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment