PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο απολογισμός της επιχείρησης στο Παρίσι


Επτά ώρες μετά την έναρξή της, τερματίστηκε η γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.

Στη διάρκεια της επιχείρησης επτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ δύο άλλα σκοτώθηκαν. Νεκροί είναι συγκεκριμένα μία γυναίκα-καμικάζι η οποία ανατινάχθηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και ένας ύποπτος, που τραυματίστηκε θανάσιμα από βλήματα χειροβομβίδας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή γύρω από διαμέρισμα όπου είχαν ταμπουρωθεί οι ύποπτοι, εν μέσω καταιγισμού πυρών και εκρήξεων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολένς, τρία άτομα συνελήφθησαν στο εσωτερικό του -υπό πολιορκία- κτηρίου, δύο έξω από το κτήριο και δύο ακόμα σε διπλανό κτήριο. Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί εάν πράγματι ήταν μέσα στο κτήριο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και εάν κατόρθωσε να διαφύγει.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μολένς «κανείς δεν έχει μπορέσει να εισέλθει στο κτήριο, κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις της σήμανσης δεν έχουν ακόμη αρχίσει». «Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να σας δώσουμε στοιχεία ταυτότητας (των ανθρώπων που σκοτώθηκαν και των επτά συλληφθέντων). Θα γίνουν όλες οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος είναι ποιος και θα σας πούμε ποιος βρισκόταν στο διαμέρισμα» πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ συνεχάρη τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Οι ύποπτοι που είχαν ταμπουρωθεί στο κτήριο φαίνεται πως ήταν αποφασισμένοι και έτοιμοι για την αντιμετώπιση τυχόν εφόδου. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας η γυναίκα καμικάζι ήταν αυτή που πρώτη άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφερεαν πως η ομάδα του Σεν Ντενί σχεδίαζε χτύπημα στο επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιου La Defence.

Το προάστιο του Σεν Ντενί προσομοιάζει με την περιοχή Μόλενμπεκ στο Βέλγιο, γενέτειρα του Αμπαούντ. Είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα λαϊκά προάστια, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών ή οικογενειών από πρώην γαλλικές αποικίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment