PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποχώρησαν οι αγρότες από το Σύνταγμα


Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών από όλη την Ελλάδα έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τις 5.000.

Αντιπροσωπεία των αγροτών επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.

Μικρή ένταση σημειώθηκε όταν μεμονωμένη ομάδα αγροτών, και ενώ είχε αποχωρήσει ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων, επιχείρησε να ρίξει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, που είχε τοποθετήσει η ΕΛΑΣ έξω από τη Βουλή, και απωθήθηκε από τα ΜΑΤ.

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης η Τροχαία παρέδωσε στην κυκλοφορία τους δρόμους.

Οι αγρότες προειδοποίησαν ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν τις αλλαγές στα προαπαιτούμενα που τους αφορούν θα είναι ανεπιθύμητοι, ενώ ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου τα διαστήματα ηρεμίας εναλλάσσονταν με επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, ωστόσο, ο προσαχθείς αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση όχι μόνον δεν αρνείται, αλλά αντίθετα επιδιώκει το διάλογο με τους αγρότες.

«Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχω ορίσει συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κινητοποιημένων αγροτών. Παρόλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν να μπουν μαζικά και βίαια στο κτήριο του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης».

Καταλήγοντας, έκανε γνωστό ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Πορεία παραγωγών πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο Διοικητήριο, ενώ στη συνέχεια είχαν συνάντηση με την υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην οποία κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις της η κ. Κόλλια-Τσαρουχά σημείωσε ότι κυβέρνηση και αγρότες σε αυτόν τον αγώνα είναι στην ίδια πλευρά.

Πρόσθεσε ότι «για πολλούς λόγους επιβάλλεται στην σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, καθώς πέρα από τις απαιτήσεις και τις πιέσεις των εταίρων και δανειστών, υπάρχει πλήθος ουσιαστικών πραγματικών προβλημάτων και αγκυλώσεων που πρέπει να επιλύσουμε».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις με τους εταίρους, ώστε να επιτευχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση, χωρίς όμως να ζημιωθεί η αγροτική οικογένεια.

«Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά υπάρχει ουσιαστική συνεννόηση, η οποία προμηνύει μόνο θετικές εξελίξεις, κάτι που απέδειξε και το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στη σημερινή μας συνάντηση» συμπλήρωσε.

agrotes-syntagma-2

agrotes-syntagma-3

agrotes-syntagma-4

agrotes-syntagma-5agrotes-syntagma-6

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment