PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους στις φυλακές Μαλανδρίνου



Ισχυρίζεται ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και πως έχει χειροβομβίδα.

Συναγερμός στις φυλακές Μαλανδρίνου, καθώς ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους, ζητώντας να του παραχωρηθεί ένα αυτοκίνητο διαφυγής.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ομήρων, καθώς γίνεται λόγος για τέσσερα έως έξι άτομα, ενώ είναι αδιευκρίνιστο αν σε ομηρεία είναι μόνο σωφρονιστικοί υπάλληλοι ή και κρατούμενοι.

Η απόπειρα απόδρασης του κακοποιού έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε, άγνωστο πώς, κατάφερε να περάσει από την πτέρυγα όπου βρισκόταν έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Ο Ριζάι φέρεται αποφασισμένος, κρατά χειροβομβίδα και δηλώνει πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει δώσει χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση του να του προσφερθεί το αυτοκίνητο.

Η περιοχή αστυνομοκρατείται καθώς έχουν μεταβεί εκεί μονάδες των ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα. Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ, ενώ εώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Από χθες τη νύχτα βρίσκεται στο Μαλανδρίνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάριος Σκανδάμης, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και ενημερώνει τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κακοποιός είχε αποδράσει το 2009 με ελικόπτερο, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόσφατα αποφυλακίστηκε η σύντροφός του Σούλα, η οποία είχε συνδρομητικό ρόλο στην απόδραση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα

Peristeri News

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Peristeri News

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment