Οικονομία

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας

«Εφικτή» χαρακτήρισε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, εμμένοντας στην επίτευξη πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της Ελλάδας και η οριστικοποίηση της αξιολόγησης είναι απολύτως εφικτή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, εν όψει των εργασιών της Εαρινής Συνόρου του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, καθώς έχει επιτευχθεί πρόοδος στον υπολογισμό του δημοσιονομικού αντικτύπου των απαιτούμενων μέτρων.

«Τους τελευταίους δύο μήνες έχει γίνει πολλή δουλειά» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «εάν υπάρξει καλή θέληση απ’ όλες τις πλευρές, τότε σχετικά σύντομα θα έχουμε τελειώσει».

Όσον αφορά τις σχέσεις Κομισιόν – ΔΝΤ, σημείωσε ότι οι δύο πλευρές «δουλεύουν εποικοδομητικά», παραδεχόμενος ωστόσο, ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες διαφορές στην αξιολόγηση των δημοσιονομικών προσπαθειών που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τους στόχους».

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι αυτές «οι διαφορές μπορούν εύκολα να γεφυρωθούν».

Related posts

Κάτω από το δολάριο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια το ευρώ

Peristeri News

Εξοικονομώ 2021: Στην τελική ευθεία η υποβολή δικαιολογητικών

Peristeri News

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment