PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντέισελμπλουμ: Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν βήματα προόδου


Θετικά αξιολόγησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης αν επιδιώξει την ανάκαμψη εντός της Ευρωζώνης.

Θετικά αξιολόγησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης αν επιδιώξει την ανάκαμψη εντός της Ευρωζώνης, ενώ σημείωσε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να «εξηγήσει τις απαιτήσεις των συμφωνιών» που έχει η Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ντέισελμπλουμε τόνισε ότι η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις πιθανές λύσεις για το πως θα συνεχίσει η Ελλάδα με το πρόγραμμα που έχει λάβει παράταση και είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι θετικό που η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει λύσεις για τους πολίτες και την Ευρωζώνη, ενώ για την επόμενη φάση θα πρέπει πρώτα η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τις θέσεις της.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι στόχος είναι να ανακτήσει η χώρα την ανεξαρτησία της και την ανταγωνιστικότητά της και αυτό προϋποθέτει δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «παραμένουν οι σημαντικές προκλήσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, ο Ντέισελμπλουμε είπε κατηγορηματικά ότι αυτή υπάρχει ήδη και ονομάζεται Eurogroup.

«Συνειδητοποιώ ότι ο λαός υπέστη σκληρά μέτρα. Ωστόσο υπάρχει σημαντική πρόοδος και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει λύσεις για τους πολίτες και την Ευρωζώνη και μαζί με τη νέα κυβέρνηση θα κινηθούμε προς το μέλλον» είπε ο Ντέισελμπλουμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment