PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντέισελμπλουμ: Έως μέσα Δεκεμβρίου το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων


Μόλις στα 5,5 δισ. ευρώ θα κοστίσει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος χαιρέτισε την υψηλή συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζικών ιδρυμάτων.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στέφθηκε από επιτυχία, με σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος θα είναι μικρότερο των 5,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν τη νέα δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων έως τα μέσα Δεκεμβρίου. «Μετά μπορούμε να εστιάσουμε στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα κλείσουν και την πρώτη αξιολόγηση» συνέχισε.

Όσον αφορά στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ότι το τελικό σχέδιο θα είναι «στο τραπέζι» πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα των συντάξεων, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα παραμένει ακόμη ανοικτή, με τις τελικές συζητήσεις να αναμένονται στις αρχές του νέου έτους.

Τέλος, κατέστησε αναγκαία τη διασφάλιση μίας ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης προκειμένου να στηριχθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι έχει διαπιστωθεί βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών της χώρας έναντι των θερινών μηνών. «Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων» συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, απέδειξε ότι μπορεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις όταν αυτές είναι προς το συμφέρον της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

Έκανε επίσης λόγο για θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του προϋπολογισμού. Τόνισε δε ότι προτεραιότητα αποτελεί πλέον το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment