PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: «Πράσινο» για την εκταμίευση 1,1 δισ.


Την έγκριση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης της εκταμίευση 1,1 δισ. ευρώ -από την υποδόση των 2,8 δισ.- ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του συνόλου των 15 προαπαιτουμένων, ενώ στάθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δηλώνοντας ότι το Eurogroup αναμένει στοιχεία για τον Σεπτέμβριο.

Όπως εξήγησε, οι θεσμοί αναμένουν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, που θα βγουν τον Οκτώβριο, για να επιβεβαιώσουν ότι προχώρησε η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξουσιοδότησαν τον ESM να εκταμιεύσει 1,1 δισ. Πρόσθεσε ότι η επίσημη απόφαση θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού σε δύο εβδομάδες.

Όπως είπε, το δ.σ του ESM θα αποφασίσει και για την εκταμίευση του υπολοίπου 1,7 δισ., μόλις ληφθούν περισσότερα στοιχεία από τις ελληνικές αρχές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι ο ESM έχει ήδη εκταμιεύσει 28,9 δισ. προς την Ελλάδα, από την έναρξη του τρίτου προγράμματος. Συμπλήρωσε ότι ο ESM και ο EFSF έχουν συνολικά εκταμιεύσει 170,7 δισ., αποτελώντας τους σημαντικότερους πιστωτές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment